קלינאות תקשורת: תואר ראשון בהפרעות תקשורת מעניין אותך?
רוצה לדעת על ההטבות שניתן לקבל בעקבות הקורונה? רוצה לדעת על קלינאות תקשורת? אנחנו רוצים לעזור לך! דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות. השוואת מחירים, מלגות, תנאי קבלה, מסלולים וכו'.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
קלינאות תקשורת - טיפול בהפרעות תקשורת לתואר ראשון
טיפול בהפרעות תקשורת מכונה למעשה קלינאות תקשורת, והוא נחשב לאחד מן המקצועות הפרא רפואיים. במקצוע זה תלמדו לאבחן ולטפל בילדים, בני נוער ומבוגרים הסובלים מבעיות הגייה, קשיים בהבנת השפה המדוברת, אוצר מלים דל, בליעת מילים ועוד. הפרעות בתקשורת מופיעות כתוצאה מגורמים פסיכולוגיים ופיזיים התפתחותיים. למשל, הפרעות בדיבור יכולות לנבוע מחרשות חלקית או מלאה, בעיות בתקשורת אופייניות לאלה המצויים על הרצף האוטיסטי, ויש גם מצבים פחות חמורים הדורשים טיפול. הטיפול המקצועי דומה לתהליך אימון, כלומר - מתרגלים דיבור הלכה למעשה, תוך הסתייעות במכשור מתאים.
מה לומדים?
כמו בכל תחומי הלימוד של המקצועות הפרא רפואיים, מדובר בשליחות מעבר לכל מה שנלווה לכך. מדובר בעבודה מקצועית עם אנשים לצורך מתן סיוע, וכשהמטפל מסוגל לראות את ההתקדמות שהושגה בתהליך, הסיפוק הוא גדול. אין צורך לציין שגם הכרת התודה מצד המטופל ובני משפחתו והשיפור באורח חייהם, הם בהחלט תרומה אדירה.
בלימודים לתואר תוכשרו לאבחן ולטפל, אך גם למנוע הופעת בעיות תקשורת. ישנן אוכלוסיות מועדות להפרעות תקשורת, כמו אנשים שצריכים להרים את הקול בעבודה השגרתית שלהם, או קבוצות המתגוררות באזורים רוויי רעשים. נדרשת עבודה עם קבוצות אלו על מנת למנוע מראש את הצורך בטיפול. קלינאי תקשורת יכולים לעסוק במקצוע שלהם באופן עצמאי, או במסגרות מערכת החינוך והבריאות ובמוסדות ציבוריים ופרטיים שונים.
מטרת הלימודים
לימודי קלינאות תקשרות לתואר ראשון, זוכים בשנים האחרונות להכרה והפכו למבוקשים מאד. מטרת התוכנית היא להכשיר אנשי מקצוע מיומנים שיעסקו בתחום הקלינאות והפרעות תקשורת ויהיו מסוגלים לאתר, לאבחן, לטפל, לשקם, למנוע, לייעץ ולחקור ליקויים בדיבור, בשמיעה ובבליעה.
לימודים אלו מקנים לסטודנטים ידע תיאורטי, קליני ומעשי בתחומים השונים של קשיי השפה והתקשורת, וביניהם, תחום הפיזולוגיה, הנירולוגיה , הפסיכולוגיה והחברה. בנוסף לכך, העוסקים בתחום קלינאות התקשורת מאמינים כי פעולות מניעתיות יכולות לסייע במידה רבה לאוכלוסיות שונות, כמו לדוגמא מניעת צרידות בקרב מרצים, מורים, או זמרים וכן מניעת נזקי שמיעה עקב רעש בקרב אוכלוסייה שנחשפת לעוצמות רעש גבוהות. תוכניות הלימוד שואפות להתאים עצמן לתוכניות אלה, ולהקנות לסטודנטים את הכלים והידע שיאפשרו להם ליישם פעולות שונות בתחום הרפואה המונעת.
נושאי הלימוד
לימודי קלינאות תקשורת שמים דגש רב על התנסות בעבודה מעשית. הסטודנטים בתוכנית משתלבים בבתי חולים, בבתי ספר מיוחדים ובמוסדות שיקום ומיישמים הלכה למעשה את החומר שנלמד. הלימודים כוללים קשת רחבה של תחומי לימוד וביניהם:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מהו משך זמן הלימודים?
הלימודים לתואר ראשון בקלינאות תקשורת אורכים שלוש שנים.
- קראו על הסבה לקלינאות תקשורת
כמה זה עולה?
שכר הלימוד ללימודי קלינאות תקשורת באוניברסיטאות יהיה כ - 10,000 ₪, לעומת זאת במכללות הפרטיות המחיר יכול להיות יותר מכפול.
- רוצים ללמוד באזור המרכז? קראו על לימודי קלינאות תקשורת במרכז הארץ
היכן לומדים?
ניתן ללמוד את תחום הפרעות התקשורת בעל האוניברסיטאות בארץ וגם במכללות מסוימות. הלימודים מתקיימים באזורים שונים, ניתן ללמוד בצפון הארץ, בתכניות לימודי קלינאות תקשורת בירושלים, במסלולים בצפון ועוד. להלן רשימה חלקית.
- אוניברסיטת אריאל - במוסד אקדמי זה יש מחלקה מיוחדת ללימודי הפרעות תקשורת. מחלקה זו היא חלק מבית הספר למדעי הבריאות. במהלך כל התואר הסטודנטים משתתפים בתצפיות ומתנסים בטיפול.
- אוניברסיטת חיפה - בין הנושאים הנלמדים, בלשנות, התפתחות תקינה של השפה, אנטומיה ופיזיולוגיה של מערכות הדיבור והשמיעה, פונטיקה, פסיכולוגיה כללית והתפתחותית ועוד. לומדים שלוש שנים לתואר BA.
- המכללה האקדמית אחוה - לימודי הפרעות בתקשורת של המכללה האקדמית אחוה שואפים לסייע בקידום תחום קלינאות התקשורת באזור הדרום. הלימודים חושפים את הסטודנטים לשיטות התערבות ואבחון לשלל בעיות היגוי, שמיעה ותקשורת.
מקומות תעסוקה
קלינאי התקשורת והמטפלים יכולים לעסוק בתחום באופן פרטי או להשתלב בתעסוקה במערכת החינוך, במערכת הבריאות והרפואה, במוסדות שיקום, במוסדות ציבוריים ופרטיים ועוד. באפשרותם של העובדים בבתי הספר לקבל זכויות של אנשי חינוך באמצעות השלמת לימודים בתכנית התאמה להוראה לעובדים פרא רפואיים.
אני מודה לך על פנייתך.
קלינאי תקשורת הוא בעל מקצוע פרא-רפואי, המאבחן ומטפל במבוגרים ובילדים בעלי הפרעות הגייה, הפרעות בהבנה או בהבעת שפה מדוברת, הפרעות בתקשורת לא מילולית והפרעות בבליעה.
מטרתו של קלינאי התקשורת היא לאפשר תקשורת בצורה קלה ונוחה ככל האפשר. קלינאי התקשורת יכול לעבוד במסגרת מערכת החינוך, מערכת הבריאות, או בשוק הפרטי. ההכשרה הנדרשת היא תואר אקדמי המשלב לימודים בנושאי אודיולוגיה והפרעות שפה ודיבור.
ממש באתר זה, בבר הניתוב המאוזן ישנו כפתור שנקרא 'תואר ראשון'. אם תלחצי עליו תוכלי לבחור בתחום ה"רפואה" ושם יופיע לך תחום הקלינאות תקשורת: תוכלי לראות היכן ניתן ללמוד את התחום באזור מגורייך, כמה זמן הלימודים,
ואף להתקשר למוסד הלימודים ולברר על הלימודים.
בברכה ובהצלחה,
אורלי - מכללת אורנים