רוצה פרטים על תואר שני במדעי התזונה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי מדעי התזונה לתואר שני

רוצה לדעת על תואר שני במדעי התזונה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל87% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני במדעי התזונה

 

מחקרים רבים קשרו בין תזונה נכונה לבין בריאות ואיזון הגוף והנפש. שמירה על תזונה נכונה יכולה לתרום לקידום אורח חיים בריא, למנוע מחלות מסוימות, ולסייע בהתמודדות עם מחלות אחרות.
 

לימודי מדעי התזונה נשענים על מספר דיסציפלינות, בהן מדעי הבריאות, תזונה קלינית, וחקר המזון. כמו כן, הלימודים כוללים תחומים נוספים כגון לימודי הסביבה, מדעי הטבע, ביוטכנולוגיה, מדעי החיים, ועוד. התואר השני במדעי התזונה מקנה לדיאטנים קליניים ידע מתקדם בנוגע להתערבויות תזונתיות, וכן מאפשר להם לרכוש מיומנויות מחקר הנדרשות בשוק העבודה ובאקדמיה. תחום התזונה מתאפיין בתמורות משמעותיות המושפעות מהתפתחויות טכנולוגיות נרחבות, ובשוק העבודה של היום עולה הצורך כי התזונאים יתאימו עצמם לחידושים הללו.

 

למי מתאימים הלימודים?

 

התואר השני יכול להתאים לתזונאים המעוניינים בהרחבת הידע הקליני והמעשי שברשותם. כמו כן, הלימודים המחקריים יכולים להוביל את החוקר לתוצאות משמעותיות ולקדם את הידע המדעי בתחום התזונה, והם מתאימים במיוחד למעוניינים להשתלב במשרות מחקר ופיתוח או בתפקידים מחקריים באקדמיה ובגופי מחקר פרטיים וציבוריים.

 

למה כדאי לי ללמוד?

 

העלייה במודעות לתזונה בריאה ונכונה בשנים האחרונות העלתה את הביקוש למומחים בענף התזונה. התזונאים הקליניים הינם מבוקשים במגוון מסגרות, כגון בשוק הפרטי, בשירות הציבורי (כגון בצה"ל), בתחום הספורט המקצועי, וכדומה. התואר השני מסייע בהעמקת הידע בתחום התזונתי, ובהיכרות עם התפתחויות עדכניות ועם חידושים הרלוונטיים לאנשי המקצוע. נוסף על כך, התואר השני המחקרי יכול לפתוח צוהר להמשך לתארים מתקדמים ולהשתלבות בקריירה מחקרית.


לאור ההתפתחויות המהירות במחקר התזונתי וליישומיו בענפי הבריאות, החקלאות, והסביבה, נדרשת התעדכנות של אנשי המקצוע בטכנולוגיות החדשניות ביותר, לרבות שימוש בכלים לניתוח ולעיבוד מידע תזונתי, כלי AI המאפשרים להתאים אישית את הטיפול לכל מטופל, ועוד. התואר השני במדעי התזונה מסייע לדיאטנים לעדכן את הידע שברשותם ולהיחשף לאותן התמורות, לחדד את המיומנויות הקליניות והמחקריות, ולהתאים את עצמם לדרישות הקליניות בתחום העיסוק.
 

מה לומדים?


במהלך התואר השני במדעי התזונה יכולים התזונאים לרכוש ידע קליני מתקדם ומיומנויות מעשיות לתכנון, לביצוע, ולהערכה של התערבויות תזונתיות לאנשים מקבוצות גיל ואוכלוסיות שונות; ולקידום הבריאות בזירה המקומית ובזירה הבין-לאומית. כמו כן, מקנה התואר מיומנויות מחקר מתקדמות, המאפשרות לבנות מחקרים וניסויים בתחום התזונה. הלימודים כוללים מגוון רחב של קורסים באמצעותם יכולים הדיאטנים להיחשף לתמורות טכנולוגיות וחברתיות היוצרות חידוש ושינוי בתחום התזונה.

 

אילו נושאים נלמדים במהלך התואר?


להלן חלק מנושאי הלימוד:

  • בטיחות מזון.
  • תזונה גנטית.
  • תזונה מונעת.
  • תזונה בת-קיימא.
  • אפידמיולוגיה תזונתית.
  • מדידת צריכה תזונתית.
  • AI ככלי מחקר לתזונאים.
  • מטבוליזם של ההזדקנות.
  • התנהגות תזונתית במצבי חולי ובריאות.
  • ועוד.

 

מה משך הלימודים?

 

היקפו של התואר הוא שנתיים. לעיתים ניתן לפרוס את הלימודים במסלול המחקרי על פני שלוש שנים, באישור מיוחד של המוסד האקדמי.

 

האם התכנית מתאימה לאנשים עובדים?


מרבית התכניות מתאימות לאנשים עובדים, והן מאפשרות לרכז את הקורסים ביום שבועי אחד. עם זאת, יש לציין כי בחלק מן המקרים נדרשים לימודים בימים נוספים לצרכי לימודי השלמה. כמו כן, המסלולים המחקריים נחשבים לתובעניים יותר מן המסלולים ללא תזה, ולעיתים אין באפשרות הסטודנטים לשלב את הלימודים במסלולים הללו עם עבודתם, ועליהם להקדיש את מלוא זמנם לביצוע המחקר ולכתיבת התזה.

 

באילו מסלולים ניתן ללמוד?

 

בחלק מן המוסדות ניתן לבחור בין המסלולים הבאים:

 

  • תואר שני מחקרי: המסלול המחקרי כולל כתיבת עבודת תזה, והוא מכין את הסטודנטים לקראת המשך לתואר שלישי (דוקטורט). התואר השני המחקרי כולל מחקר אינטנסיבי במעבדות המוסד האקדמי.

 

  • תואר שני ללא תזה: התואר השני במסלול ללא תזה כולל כתיבת פרויקט גמר עיוני, או פרויקט בקהילה. מטרתו העיקרית של המסלול ללא תזה הינה העמקת הידע והכישורים הקליניים שברשות התזונאים.

 

האם התואר כולל התנסות מעשית?


התואר השני כולל קורסים מעשיים מגוונים, לצד הלימודים התיאורטיים. הקורסים הללו מאפשרים לסטודנטים להתנסות במעבדות המוסד האקדמי, ולעיתים גם לקחת חלק בעשייה מעשית בשדה הקליני, וכך להיחשף להתפתחויות עדכניות וחדשניות הנוגעות לתחומי התזונה והבריאות.

 

היכן לומדים?

 

ניתן ללמוד במוסדות הבאים - 

 

  • אוניברסיטת חיפה: באוניברסיטת חיפה מתקיימת תכנית לתואר שני בתזונה, בריאות, והתנהגות במסגרת התואר השני בבריאות הציבור. התכנית משלבת בין תחום מדעי התזונה לבין תחום מדעי ההתנהגות, והיא מכשירה דיאטנים לתפקידי מחקר, הדרכה, וטיפול תוך הקניית ידע גם בתחום הפסיכולוגיה. ניתן לבחור בין מסלול מחקרי עם תזה לבין מסלול ללא תזה.

 

  • המכללה האקדמית תל חי (צפון, סמוך לקריית שמונה): במכללה האקדמית תל חי ניתן ללמוד תואר שני במדעי התזונה במסלול עם תזה או במסלול ללא כתיבת תזה.  התואר מכשיר את התזונאים להתמודדות עם מגוון האתגרים העומדים בפני העוסקים בתחום.

 

  • אוניברסיטת אריאל בשומרון: באוניברסיטת אריאל מתקיימת תכנית לתואר שני מחקרי בתחום. בוגרי התואר הראשון יכולים לפתח את המיומנויות המחקריות ולהעשיר את הידע המקצועי שברשותם כדי לפתוח דלת לפיתוח קריירה באפיקים קליניים ומדעיים שונים.

 

  • האוניברסיטה העברית (ירושלים): התואר השני בתזונה באוניברסיטה העברית בירושלים מתאים לבעלי תואר ראשון בתזונה או בחקלאות. בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית מתקיימת התכנית לתואר שני בביוכימיה, מדעי המזון, והתזונה, הלימודים נערכים במתכונת המותאמת אישית לסטודנט על פי תחום מחקרו. ניתן לבחור בין לימודים במסלול עם תזה לבין לימודים במסלול ללא תזה. הלימודים נערכים בשפה האנגלית.

 

כיצד לבחור מסלול לימודים?


מומלץ כי בחירת מסלול הלימודים תביא בחשבון את היעדים המקצועיים של התזונאים, מומלץ לבחור במסלול התואם את המטרות העתידיות שלהם, לרבות אפשרויות מחקר ואפיקים אפשריים לקידום ולפיתוח הקריירה הנוכחית. למעוניינים לשלב את הלימודים עם עבודתם, מומלץ לבחור בתכנית המשתלבת בנוחות רבה יחסית עם שגרת הקריירה. כדי להכיר את האפשרויות השונות המוצעות, כדאי לשוחח עם סטודנטים הלומדים כיום באותם המסלולים, או להגיע לימים הפתוחים הנערכים במוסדות האקדמיים ובהם ניתן לקבל ייעוץ והכוונה מטעם הסגל.

 

מה הם תנאי הקבלה?

 

לתכנית מתקבלים בוגרי תואר ראשון בתזונה בממוצע ציונים של 80 ומעלה. לעיתים קבלת המועמדים למסלול המחקרי היא לבעלי ציון גבוה יותר, של 85 ומעלה.


במסגרת תהליך הקבלה יש לעבור ראיונות אישיים וכן להציג המלצות מטעם גורמים באקדמיה ובשוק העבודה, המעידים על הישגים ויכולות המועמדים. בחלק מן המוסדות האקדמיים, ניתן להתקבל על סמך תואר ראשון בענפים רלוונטיים אחרים כגון פיזיקה, כימיה, או מדעי הטבע, בכפוף למעבר לימודי השלמה בהיקף הנקבע על ידי מוסד הלימוד.

 

איזה תואר מקבלים בתום הלימודים?


בתום הלימודים מוענק תואר שני M.Sc, באוניברסיטת חיפה מעניקים תואר שני M.A.N בבריאות הציבור - תזונה, בריאות, והתנהגות. נוסף על כך, ישנם מוסדות המעניקים לבוגריהם תעודת GCP (Good Clinical Practice) המהווה תקן לעריכת מחקרים קליניים, תעודה זו מוענקת לאחר השלמת קורס ייעודי הנלמד במקביל לתואר.

 

 

מה הן דרישות התואר?


דרישות התואר משתנות בהתאם למסלול הנבחר. במסלול המחקרי (עם תזה) נדרשים הסטודנטים ללמוד קורסי חובה ובחירה, וכן לקחת חלק בסמינרים ובהדרכות לכתיבת התזה. את הצעת המחקר יש להגיש עד לתום השנה הראשונה, ועד התזה הגמורה יש להגיש עד לתום השנה השנייה. לאחר מכן, מועברת התזה לשיפוט, והסטודנטים נדרשים לבצע הגנה על התזה בפני ועדה.


במסלול ללא תזה, נדרשים הסטודנטים ללמוד בקורסי חובה ובחירה בהיקף נרחב יותר מאשר במסלול המחקרי. כמו כן, הם נדרשים לבצע פרויקט גמר מעשי.

 

מה הן אפשרויות התעסוקה?


מכיוון שהלימודים מיועדים לתזונאים מנוסים, התואר עשוי לפתוח צוהר לקידום הקריירה ולהשתלבות בתפקידים בכירים וניהוליים, בהם ישנה דרישה לתואר שני לפחות. מוסמכי התכנית יכולים להשתלב בתפקידי מפתח במערכת הבריאות, וכן לקחת חלק משמעותי במחקר התזונתי באקדמיה ובגופי המחקר מחוץ לאקדמיה. נוסף על כך, באפשרותם לקדם את העשייה המקצועית במסגרות כגון קופות החולים, בתי החולים, וקליניקות פרטיות.


התמורות הטכנולוגיות העוברות על תחום התזונה משנות באופן משמעותי את אופייה של העשייה המקצועית של התזונאים, אשר נדרשים כיום לידע נרחב ומעמיק יותר, וכן עליהם לשלוט במיומנויות טכנולוגיות מתקדמות לניתוח ולעיבוד מידע תזונאי ובריאותי. הידע החדשני והמתקדם הנרכש בתואר המוסמך יכול לסייע לדיאטנים לפתח התערבויות חדשניות, לתרום לקידום הבריאות באוכלוסייה הישראלית, להוביל צוותי פיתוח ועבודה בתעשייה, וכן להצעיד קדימה את המחקר הקליני בתחומים מבוקשים.

 

כיצד התואר השני בתזונה משפיע על רמות השכר?


ההמשך לתארים מתקדמים יכול לסייע לעוסקים בתחום התזונה להעלות את רמות השכר. הדבר משמעותי בסקטור הציבורי בו תואר מתקדם יכול לשמש לעלייה בדרגות השכר. כמו כן, בגופי מחקר ובחברות בתחומי ההייטק והפוד-טק, תואר מחקרי עם תזה עשוי לסייע להגדיל את הסיכויים לקבלה למשרות מחקר ופיתוח. בעזרת התואר ניתן לרכוש יתרון בהשתלבות בתפקידים כגון יועצים בכירים לחברות, תפקידים בשירות הציבור ועוד.


שכר דיאטנים נע בין 10,000 - 15,000 שקלים לאחר צבירת וותק מקצועי. טכנולוגים של מזון יכולים להגיע למשכורות שבין 8,000 - 14,000 שקלים. בענפים משיקים, כגון מהנדסי מזון, המשכורות בתחילת הדרך הן בין 9,000 - 12,000 שקלים ועובדים ותיקים יותר משתכרים בין 15,000 - 18,000 שקלים.

 

רוצים לדעת עוד על תואר שני? לחץ/י תואר שני.

 

אילו לימודי המשך מתאימים לבוגרי התואר?


בתום הלימודים במסלול המחקרי ניתן להמשיך לתואר שלישי (דוקטורט). התואר השלישי בתזונה מהווה צעד נוסף בדרך להשתלבות בקריירה מחקרית ובמשרות הוראה במוסדות אקדמיים. לאחר תום הלימודים במסלול ללא תזה יכולים הדיאטנים ללמוד בקורסים קצרים ובהשתלמויות לצורך התעדכנות בהתפתחויות ובחידושים בתחום עיסוקם.

 

מה עלות הלימודים?


הלימודים בתחום זה מתקיימים נכון להיום במוסדות האקדמיים הציבוריים, בהם שכר הלימוד הינו אוניברסיטאי (מסובסד). שכר הלימוד האוניברסיטאי נקבע מדי שנה על ידי המועצה להשכלה גבוהה ונכון לשנת תשפ"ו גובהו של שכר הלימוד האוניברסיטאי לתואר המוסמך הינו 16,239 שקלים לשנה.

 

אילו מלגות מתאימות לסטודנטים לתואר שני בתזונה?


הסטודנטים במסלול עם תזה עשויים להיות זכאים למגוון פרסי מחקר ולמלגות המוענקות מטעם המוסד האקדמי כדי לתמוך בתהליך ביצוע המחקר. המלגות הללו כוללות בדרך כלל מלגות שכר לימוד חלקיות או מלאות, וכן מלגות קיום חודשיות. קבלת אותן המלגות מותנית בהצטיינות במחקר ובהישגים האקדמיים במהלך התואר. נוסף על כך, הסטודנטים במסלול ללא תזה יכולים להגיש בקשות למלגות שונות על סמך מצבם הכלכלי, וכן לקחת חלק בפעילויות קהילתיות המצריכות התנדבות, אשר ההשתתפות בהן מאפשרת קבלת מלגות.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שני במדעי התזונה?

רוצה לדעת יותר על תואר שני במדעי התזונה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
טיפים ממומחים בנושא תואר שני
מיכל פרישמן, מנהלת היחידה לתזונה בביה"ח בלינסון:
"אני מאוד ממליצה לתזונאיות ללמוד לתואר שני, בכל תחום. בתואר שני מגלים מדע אמיתי מהו, מבינים מה זה מחקר, איך לקרוא מאמרים, ואיך לשאול שאלות."
מיכל פרישמן
מנהלת היחידה לתזונה בביה"ח בלינסון
שאלות הגולשים בנושא
תואר שני לאחר תואר ראשון במדעי התזונה
תואר שני בתזונה
תואר שני במדעי הרפואה לבוגרי מדעי התזונה
תואר שני בתזונה לבוגרי תקשורת
תואר שני בתזונה לבוגרי תואר בחינוך גופני
תואר שני במדעי התזונה