רוצה פרטים על שכר לימוד?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

שכר לימוד אוניברסיטאי או במכללה, כמה באמת עולה לנו התואר?

כל מי שרוצה ללמוד לקראת תואר אקדמי בישראל, חייב לקחת בחשבון גורמים רבים - תחום הלימודים, המוסד בו בורחים ללמוד, משך הלימודים, וכמובן - עלות הלימודים. העלות של תואר אקדמי היא מרכיב חשוב בבחירה שלכם במסלול מסוים או במוסדות לימודים מסוים.

 

  • מעל 1,000 מלגות, לא תמצא/י אחת בשבילך?
  • בחר מלגה והגש בקשה עכשיו, לחץ/י מאגר המלגות
המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


שכר לימוד לתואר, כמה זה עולה לנו?

 

לא כל אחד יכול להרשות לעצמו להוציא עשרות אלפי שקלים על רכישת השכלה גבוהה. למען האמת המצב בישראל הוא כזה, שלרבים אין גם אפשרות להוציא מכיסם אפילו כמה אלפי שקלים בודדים. המרכיב המרכזי בהוצאות הלימודים הוא שכר הלימוד, המוצב כאחד השיקולים המרכזיים בבחירת המסלול המועדף ומוסד הלימודים. לפני שאתם נרשמים, קראו כאן על אודות שכר הלימוד בארץ, על ההבדלים בין מכללות פרטיות לבין אוניברסיטאות, על האפשרות לזכות במלגות שונות במהלך התואר. 


פירוט הרכב שכר הלימוד האקדמי בישראל

כמה עולה להשכיל בישראל? כיצד מורכב שכר הלימוד, ומי קובע אותו? ובכן, עלות הלימודים כוללת תשלום בעד שירותי הוראה, הוצאות על ספרים, כלי כתיבה או חומרים אחרים נדרשים, תשלומים על בחינות ושירותי גישה מהבית, שכר מאבטחים, ביטוח לאומי, ותשלום בעד שירותי רווחה. את שכר הלימוד יש להצמיד במלואו למדד המחירים לצרכן.

 

אוניברסיטה מול מכללה

ככלל, מוסדות לימוד פרטיים קובעים באופן עצמאי את שכר הלימוד שישולם במסלולים שהם מציעים, ולכן העלות יכולה להיות גבוהה בהרבה משכר הלימוד האוניברסיטאי. שכר לימוד אוניברסיטאי נהוג במוסדות לימוד הפועלים בחסות המועצה להשכלה גבוהה והנהנים מתקציב ממשלתי לכיסוי ההוצאות. במכללות הפרטיות אמנם מאפשרים קבלה למועמדים בעלי נתוני פתיחה נמוכים יותר, אך במקביל שכר הלימוד בהן הוא הרבה יותר גבוה. יש לציין כי החל משנת 2021 (תשפ"ב) פועלת בישראל אוניברסיטה פרטית ראשונה - אוניברסיטת רייכמן (הבינתחומי הרצליה קיבל בשנה זו הכרה כאוניברסיטה), באוניברסיטת רייכמן שכר הלימוד אינו מסובסד והוא גבוה מזה באוניברסיטאות הציבוריות.

ובמספרים...

מוסדות אקדמיים מוכרים הפועלים בחסות המועצה להשכלה גבוהה, שכר הלימוד בהם אחיד ונקבע על ידי המועצה. אף על פי כן, שכר לימוד זה אינו קבוע ונתון לתנודות ולשינויים מינוריים יחסית. זאת בהתאם להחלטות שונות המתבצעות על ידי הממשלה, לשינויים בחקיקה ועל פי ממצאיהן של ועדות שונות אשר עוסקות בקביעת שכר הלימוד האוניברסיטאי.

נכון לשנת תשפ"ד, שכר הלימוד האוניברסיטאי עומד על סכום שנתי של 11,296 ש"ח לתואר ראשון (סה"כ לתואר: כ - 35 או 45 אלף שקלים), ו - 15,265 ש"ח לשנה בתארים מתקדמים (סה"כ לתואר שני כ - 30,530 ש"ח).

 

עלות הלימודים במכללה פרטית לשנה אקדמית אחת בשנת תשפ"ד משתנה ונע בין 42,000 - 35,000 (אולם עשוי להיות נמוך או גבוה מטווח זה). כך שכר הלימוד הכולל לתואר נע בין 110,000 - 126,000 שקלים בממוצע, חשוב להביא בחשבון כי במסלולים שאורכם ממושך יותר התשלום הנדרש גבוה יותר. קיימות גם מכללות פרטיות שמציבות שכר לימוד גבוה אף יותר מכך.

 

דוגמאות למכללות פרטיות: האקדמית נתניה, המסלול האקדמי המכללה למינהל, הקריה האקדמית אונו ועוד.

 

דוגמאות למכללות ממשלתיות בהן שכר הלימוד אוניברסיטאי: המכללה האקדמית ספיר, המכללה האקדמית תל חי, האקדמית תל אביב יפו, המכללה האקדמית כנרת, מכללת עמק יזרעאל ועוד.

 

טבלת שכר לימוד במכללות ואוניברסיטאות

 

הנתונים הבאים מתייחסים למוסדות הלימוד שאינם מתוקצבים על ידי המל"ג. במוסדות המתוקצבים, מונהג שכר לימוד אוניברסיטאי בגובה אחיד המותאם לתנאי המועצה להשכלה גבוהה.


הנתונים נכונים לשנת 2023 - 2024 (תשפ"ד), גובה הנתונים משתנה משנה לשנה!

 

מוסד הלימוד שם המסלול גובה שכר לימוד
אוניברסיטת בן גוריון תואר ראשון 

אוניברסיטאי -

15,265 שקלים - בסיסי

11,296 שקלים - מופחת

האוניברסיטה העברית תואר ראשון

אוניברסיטאי -

11,296 שקלים לשנה
אוניברסיטת חיפה תואר ראשון

אוניברסיטאי -

11,296 שקלים לשנה
אוניברסיטת תל-אביב תואר ראשון

אוניברסיטאי -

11,296 שקלים לשנה
אוניברסיטת בר אילן תואר ראשון

אוניברסיטאי -

11,296 שקלים לשנה
הטכניון תואר ראשון

אוניברסיטאי -

15,265 שקלים לשנה - מלא

11,296 שקלים לשנה - מופחת

אוניברסיטת אריאל תואר ראשון 11,296 שקלים לשנה
אפקה - מכללה אקדמית להנדסה תואר ראשון

אוניברסיטאי -

11,296 שקלים לשנה - מופחת

המכללה האקדמית הדסה ירושלים תואר ראשון 11,296 שקלים לשנה
המכללה האקדמית ספיר תואר ראשון לסטודנטים שטרם צברו 18 נק"ז - 15,265 שקלים לשנה
לסטודנטים שצברו 18 נק"ז - 11,296 שקלים לשנה
עזריאלי מכללה אקדמית להנדסה תואר ראשון 11,296 שקלים לשנה
המכללה האקדמית צפת תואר ראשון מופחת - 11,296 שקלים לשנה
SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון תואר ראשון נכון לשנת תשפ"ג - 14,774 שקלים לשנה
המכללה האקדמית אורט בראודה תואר ראשון

15,265 שקלים לשנה - בסיסי

11,296 שקלים לשנה - מופחת

המכללה האקדמית בית ברל תואר ראשון 11,296 שקלים לשנה
מכללת לוינסקי לחינוך תואר ראשון מופחת - 11,296 שקלים לשנה
מכללת סמינר הקיבוצים תואר ראשון 11,296 שקלים לשנה

המרכז האקדמי רופין 

 

שימו לב, הנתונים מתייחסים לשנת תשפ"ג!


 

כלכלה ועסקים, חברה וקהילה, הנדסה 11,812 שקלים שנה
מדעי הים 13,012 שקלים לשנה
 סיעוד  15,092 שקלים לשנה
אוניברסיטת רייכמן (הבינתחומי הרצליה)

 
תקשורת, פסיכולוגיה, מנהל עסקים, מדעי המחשב ויזמות, מדעי המחשב, מנהל עסקים ויזמות, כלכלה ויזמות 47,900 שקלים לשנה
כל יתר התכניות 46,900 שקלים לשנה

המסלול האקדמי המכללה למינהל


(שימו לב, המידע נכון לשנת תשפ"ג)

















 

חשבונאות 38,550 לשנה א', 43,175 לשנה ב - ג
מנהל עסקים 36,750 שנה א, 32,750 לשנים ב - ג
כלכלה 35,700 לשנה א', 31,700 לשנים ב - ג
משפטים 40,250 לשנה א', 40,750 לשנים ב - ד
מדעי ההתנהגות 35,700 לשנה א', 31,700 לשנה ב - ג
פסיכולוגיה 37,550 לשנה א', 33,550 לשנה ב - ג
תואר בתקשורת 35,700 לשנה א', 31,700 לשנים ב - ג
עיצוב וחדשנות 37,125 לשנה א', 33,125 לשנה ב - ד
מדעי המחשב 37,900 לשנה א', 33,900 לשנים ב - ג
תואר כפול משפטים וכלכלה 45,000 שקלים לשנה א', 41,000 שקלים לשנה ב - ג
המרכז האקדמי פרס













 
מנהל עסקים 28,210 שקלים לשנה
מנהל עסקים בשילוב שיווק דיגיטלי 31,043 שקלים לשנה
מדעי ההתנהגות 26,210 שקלים לשנה
מנהל מערכות בריאות 27,210 שקלים לשנה
תזונה 35,710 שקלים לשנה
משאבי אנוש 28,210 שקלים לשנה
מערכות מידע ניהוליות 27,910 שקלים לשנה
משפטים 27,210 שקלים לשנה

האקדמי שערי מדע ומשפט

(שימו לב, המידע נכון לשנת תשפ"ג!)




 
משפטים 32,000 שקלים לשנה
חשבונאות 22,500 שקלים לשנה
מדיניות ציבורית, ממשל ומשפט 56,250 שקלים
מנהל מערכות בריאות 66,000 שקלים

 

** לתשומת לבך, המחירים עלולים להשתנות מעת לעת, לעיתים ניתן לקבל הטבות והנחות. בדיקת המחיר הסופי רק מול מוסד הלימודים.

 


מרכיבים נוספים בהוצאות הלימוד

הסטודנטים בישראל נתקלים בצורך להוציא כספים נוספים, מעבר לשכר הלימוד היסודי, במהלך שנות הלימודים במכללה או באוניברסיטה. מלבד ההוצאה על שכר לימוד יש במהלך הלימודים לא מעט הוצאות נוספות וכדאי שכל מי שמתכוון להירשם  ללימודים יהיה מודע אליהן:

דמי הרשמה


תחילת הלימודים לתואר ראשון או שני נפתחת בהרשמה למוסד הלימוד. בין אם הסטודנטים מתקבלים למוסד זה ובין אם לא, הם נדרשים לשלם דמי רישום כתנאי לבדיקת מועמדותם למוסד הלימוד ולפקולטה הנבחרת. ההרשמה למוסדות האקדמיה בתהליך הגשת המועמדות עולה כסף.

 

מרבית הסטודנטים בישראל נרשמים לכשניים או שלושה מוסדות לימוד בכדי להגדיל את סיכויי קבלתם ללימודים. התשלום לערכת רישום משתנה בהתאם למוסד הלימוד, אוניברסיטה ומכללה ונע בטווח 420 - 470 שקלים לשנת תשפ"א. במקרים מסוימים מוצעות הנחות בדמי ההרשמה.

ספרי לימוד, ציוד לימודי וחומרי עזר


ספרים, חוברות לימוד, דפדפות, מרקרים, עטים, מחשבונים וציוד מעבדה הם רק חלק קטן מהעזרים בהם תצטרכו לעשות שימוש בכל שנת לימודים במהלך התואר. ההוצאה במשך שלוש שנים יכולה להגיע לסכומים גבוהים מאוד, בעיקר בגלל העובדה שכלי כתיבה לא זולים במיוחד ולא תמיד אפשר לצלם חלקים מספרי לימוד וספרי לימוד אקדמיים נחשבים ליקרים.

 


צילומים והדפסות


כל סטודנט מוצא את עצמו לפחות פעמיים בשבוע מול מכונת הצילום או המדפסת בחדר המחשבים, בין אם הוא מסכם את החומר ומגיע לכל שיעור ובין אם הוא משלים מחברים. תמיד יהיה חומר כלשהו אשר צריך לצלם ולהדפיס: שיעורים, עבודות הגשה, חומר מתוך ספרי לימוד, מחברות בחינה ועוד. מחיר לצילום אחד עומד על בין 20 ל - 30 אגורות.

 

סכום זה אמנם נראה זעום, אך אל תשכחו שכשמצלמים מחברת הכוללת חומר מסמסטר שלם או חומר מתוך ספרי לימוד במדעי הרוח העלות הופכת משמעותית יותר. במוסדות השונים ישנם גופים המציעים שירותי הדפסה וצילום בתשלום, ושם תוכלו למצוא דילים שיוזילו לכם את העלויות.

 

דרך נוספת לחסוך בהוצאות היא באמצעות סריקת החומר למחשב בספרייה, ושליחתו לתיבת דואר אלקטרוני פרטית או שמירתו בתיקייה אישית. באופן זה, תוכלו ללמוד את החומר על גבי המחשב שלכם.

 

מעונות או מגורים


הדיור נחשב גם הוא לאחת ההוצאות העיקריות בתהליך הלימודים לתואר, שכן מרבית הסטודנטים אינם גרים בבית הוריהם. קיימים מעונות לסטודנטים בהם עלות הדיור מופחתת משכר הדירה בעיר, ולמרות זאת, סטודנטים רבים בוחרים לשכור דירה עקב סיבות שונות: סיבות חברתיות, צפיפות בחדרי המעונות, פרטיות ועוד.

 

 מומלץ לברר בטרם ההרשמה אם יש במוסד הלימוד בו בחרתם ללמוד אופציה למעונות, כמה זה עולה ומה הסיכוי שלכם להתקבל.

 


מחשב נייד, אינטרנט ומחשב ביתי


כיום למרבית הסטודנטים יש מחשב אישי ורוב תהליך הלמידה האקדמאית מתבצע דרכו. בשנים האחרונות המגמה הממוחשבת הולכת וגדלה, קיימים קורסים מוקלטים רבים ולימודים וירטואליים המתבצעים מול מסך המחשב, הגשת העבודות מתבצעת דרך האינטרנט וכמו כן, גם תקשורת מהירה עם המרצים.

 

בנוסף לכך, רבים מהסטודנטים נעזרים במחשב נייד המלווה אותם בהרצאות ועוזר להם בסיכום המפגש בצורה יעילה. עלותם של המחשבים אינה זולה ובנוסף לכך מדובר במכשירים הדורשים תחזוקה שוטפת: התקנת תוכנות למיניהן, החלפת ראשי צבע למדפסת, תיקונים, החלפת בטרייה ועוד.

ארוחות בקפיטריה

 

אכילה בקפיטריה במהלך יום הלימודים היא אמנם לא חובה וסטודנטים רבים בוחרים להביא מזון מהבית, אולם בימים לחוצים ועמוסים ישנם מי שבוחרים באפשרות זו.

 

מרבית הקפיטריות מסובסדות בצורה משמעותית על ידי האוניברסיטאות והמכללות, אך למרות זאת מדובר בסכום שצריך לקחת בחשבון. (אם למשל אכלתם פעמיים בשבוע כריך בקפיטריה העומד על 15 ₪: 8 ימים בחודש* 15 ₪ לכריך * 8 חודשי לימוד = 960 ₪ לשנת לימודים אחת עבור שני סמסטרים בלבד!

 


הוצאות על רכב או תחבורה ציבורית


החזקת רכב ותשלום קבוע של דמי חנייה ודלק או הוצאה שוטפת על נסיעות בתחבורה ציבורית הם לא עניין של מה בכך. סטודנטים רבים אינם גרים במעונות ונמצאים במרחק שגדול ממרחק הליכה אל האוניברסיטה או המכללה.

 

סטודנטים רבים לא יכולים לאפשר לעצמם החזקת רכב ותשלום חודשי של דלק וחנייה ומדי יום הם צריכים לשלם עבור הנסיעה למוסד הלימודים בתחבורה ציבורית. יתרה מכך, קיימים מעונות שאינם צמודים למוסד הלימוד ועל אף הקרבה היחסית, הסטודנטים הגרים בהם צריכים לקחת גם הם קו אחד ללימודים או לנסוע ברכבם.

סטודנטים עובדים

אנו רואים אם כן, כי לסטודנטים יש לא מעט הוצאות מלבד שכר הלימוד (ההוצאה העיקרית), ולכן סטודנטים רבים נאלצים לעבוד למחייתם במהלך הלימודים (מה שמקשה למדי על הלימודים). כל הגורמים שפורטו בכתבה זו וגורמים נוספים רבים נוספים שלא פורטו כאן דורשים מהסטודנטים השקעה כספית גבוהה בכדי לאפשר את סיום התואר.

 

 

אחוז גבוה מבין הסטודנטים נתמכים כלכלית על ידי הוריהם במהלך התואר, דרך סיוע בתשלום עלויות הלימודים והמחיה. לצד הסיוע מההורים, מרבית הסטודנטים עובדים במהלך לימודיהם כדי לכלכל את עצמם ולממן את עלויות התואר. בשנים האחרונות כ - 80 אחוזים מבין הסטודנטים עובדים במהלך התואר, במשרה מלאה או חלקית.

 

במסלולי לימודים אינטנסיביים במיוחד, לא תמיד יכולים הסטודנטים להרשות לעצמם לעבוד. סטודנטים אלה פונים לרוב לגורמי מימון נוספים כגון מלגות או הלוואות לסטודנטים מן הבנקים.

 
מימון שכר הלימוד האקדמי באמצעות קרנות ומלגות

קיימות אפשרויות מימון מגוונות שמטרתן לסייע לסטודנטים בתשלום על הלימודים שלהם. סטודנטים רבים מסתייעים במלגות לימודים, המוענקות במסגרת תכניות התנדבות או מעורבות חברתית. חלקם אף זוכים למלגות הניתנות על ידי קרנות מיוחדות.

 

  • מלגות - לוח המציג מלגות בשווי של מאות מליוני שקלים

 

לפני שאתם נכנסים עמוק אל תוך ספרי הלימוד, כדאי לכם לבדוק אם יש מלגה המגיעה לכם. מלגה יכולה לעזור לכם להשקיע יותר זמן בלימודים, ופחות זמן בעבודה. בין המלגות הקיימות אפשר להזכיר - מלגות הצטיינות, מלגות פר"ח, מלגות אגודת הסטודנטים, מלגות לבני מיעוטים, מלגות לתושבי הפריפריה ועוד.

מימון שכר הלימוד האקדמי בעזרת הלוואות

הלוואות לסטודנטים הינן הלוואות מיוחדות שמקבל ציבור הסטודנטים בשל מספר גורמים: חשיבות השכלת תושבי המדינה, העובדה שסטודנטים רבים מתקשים ללמוד ולעבוד בו זמנית ואילו אלו שעובדים מסתפקים בממוצע ציונים נמוך בעקבות כך, הרעיון כי אמנם אין לסטודנטים כסף עכשיו אבל ככל הנראה כן יהיה להם בסיום התואר ויוכלו להחזירו ועוד. בנקים וחברות פרטיות רבות מציעים לסטודנטים הלוואות מיוחדות ובתנאים נוחים.


קיימים מספר סוגים של הלוואות לסטודנטים: הלוואה למספר חודשים אשר פורסת את התשלום לשנת הלימודים למספר תשלומים לאורך השנה, הלוואה לטווח הארוך אשר מאפשרת תשלום לאחר סיום הלימודים או הלוואה מחברת הלוואות פרטית אשר מאפשרת החזר כספי בפריסה רחבה ולאחר שנים.

 


סטודנטים נאבקים למען הפחתת שכר הלימוד

סטודנטים רבים עורכים הפגנות ונאבקים למען הורדת שכר הלימוד האקדמי במוסדות להשכלה גבוהה. זוהי סוגייה מורכבת וסביבה דיון ציבורי רב שנים. כפי שכבר ציינו, עלות הלימודים מהווה הוצאה עיקרית ונכבדת מסך כל ההוצאות לתואר וסטודנטים רבים מתקשים להוציא סכום גבוה שכזה ופונים לעזרה הן בהלוואות אותם הם נדרשים להחזיר במשך שנים והן בעבודות צדדיות אשר במרבית המקרים לא מאפשרות את סיומו של התואר בצורה אופטימלית, לא מבחינת הציונים ולא מבחינת סיומו בזמן עם יתר החברים לספסל הלימודים.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על שכר לימוד?

רוצה לדעת יותר על שכר לימוד?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד שכר לימוד
עדיין לא בחרת מה ללמוד? יש לנו פתרון עבורך ...

כך נעזור לך לבחור מקצוע לימודים

שאלות הגולשים בנושא
תקשורת לתואר המרכז - שכר לימוד אוניברסיטאי
לימודי משפטים בשכר לימודי אוניברסיטאי
משפטים לאקדמאים עם שכר לימוד אוניברסיטאי
שכר לימוד במסלול משפטים
שכר לימוד באוניברסיטת אריאל
תואר שני במנהל עסקים בשכר לימודי אוניברסיטאי
שכר לימוד לתואר שני בניו מדיה