לימודי יין בבית הספר לטעימת יין של הסומלייה ג'סי בודק

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודי בישול? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על קורס יין וסומלייה - ג'סי בודק.

המידע באתר הועיל ל87% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


בית הספר לטעימת יין של סומלייה ג'סי בודק
 
סודות הטעם
 
יין הוא משקה שמלווה אותנו בכל חג ובארוחות רבות, אך לא רבים מאיתנו עושים מאמץ לדעת דבר על אודותיו. אם אתם עושים את צעדיכם הראשונים בעולם היין, ואתם מעוניינים להרחיב את הידע על המשקה האלכוהולי האלגנטי הזה, תוכלו לעשות זאת באמצעות השתתפות בקורסי הטעימות של הסומלייה ג'סי בודק.
 
על הלימודים
 
בבית הספר לטעימת יין מוצעים קורס טעימות למתחילים, קורס מתקדם לטעימה השוואתית וקורס סומלייה המיועד למקצוענים שבינכם. את הקורסים מעביר מומחה היין ג'סי בודק, שזכה בשנת 2005 בפרס ירדן לסומלייה הטוב ביותר בישראל. הוא מלמד גם ב"זמן אמיתי" - בית הספר לברמנים, ובעבר עבד בתפקיד בכיר במסעדות "רפאל", "מול הים" ומסעדת "קרן" של השף חיים כהן. בודק גם נותן שירותי ייעוץ לבעלי יקבים, למנהלי מסעדות ולאספנים פרטיים. הנה תיאור קצר של הקורסים המוצעים בבית הספר:
 
קורס המתחילים - סודות עולם היין
 
בקורס זה תוכלו לקבל ידע רחב על תהליכי ייצור, יקבים בעולם, סוגי יין, כללי טעימה ועוד. במהלכו תזכו לטעום מכ - 30 סוגי יינות.  הקורס מונה חמישה מפגשים, ונערך בתל אביב פעם אחת בכל שבוע. כל מפגש אורך שלוש שעות. ניתן ללמוד באמצע שבוע בשעות הערב או בימי שישי בצהריים.
 
הקורס המתקדם
 
בקורס זה תטעמו יינות שונים מכל רחבי העולם - בעיניים עצומות, ותשוו בין 25 סוגים נדירים פחות, ונדירים יותר. הקורס נפרש על ארבעה מפגשים, כשכל מפגש נמשך שלוש שעות. הלימודים מתקיימים פעם אחת בשבוע בתל אביב בשעות הערב. המטרה היא להביא אתכם לרמת מקצועיות בטעימת יינות.
 
קורס סומלייה
 
כאן מדובר בקורס הכשרה המיועד לאלה מכם העוסקים באופן מקצועי במסעדנות, ורוצים לנהל את תחום היין במסעדה או לנהל חנות יין. בתכנית משולבים סיורים ביקבים והרצאות אורח, ובסיומה תקבלו תעודה מקצועית.
 
נושאי לימוד
 
  • התוצרת הישראלית
  • יין לקינוח
  • התאמת היין לסעודה
  • תולדות היין
  • דרכי האחסון הנכונות
  • שיטות סיווג
  • יקבים בספרד ובאיטליה
  • עובדות כמותיות
  • תנאים אידיאליים לייצור יין 
  • כללים בטעימת יין
  • תכונות של אזורי גידול הגפן
  • הגישה הצרפתית     
  • יקבים באוסטרליה ובניו זילנד     
  • ועוד
 
פרטים נוספים
 
בבית הספר לטעימת יין של ג'סי בודק מציעים גם סדנאות בהזמנה, באורך שעתיים וחצי, לקבוצות המונות עד 14 משתתפים. ניתן להזמין באופן מיוחד קורס הכולל רק יינות כשרים או קורס לקבוצה גדולה יותר של אנשים. סדנה כוללת הרצאה וטעימה מודרכת של שישה יינות איכות. ניתן להזמין את הקורס לעובדים במשרד או לחברים ולמשפחה בבית. קורס קצר זה מתפקד כטלסקופ, דרכו ניתן להכיר מקומות רחוקים ורבים מהם מגיעים אלינו היינות. אלא שבניגוד לטלסקופ, העולם נתפש לא דרך העין, אלא באמצעות חושי הריח והטעם.
 


** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.