* נכון להיום, מסלול הלימוד אינו פעיל.
תואר ראשון במלונאות במכללה האקדמית הדסה ירושלים
בבית הספר למלונאות של המכללה האקדמית הדסה ירושלים ניתן ללמוד את תחום המלונאות ברמה גבוהה ועם סגל מרצים איכותי. תחום זה, אשר הפך למבוקש מאוד בשנים האחרונות, הוא אחד מהכוחות הכלכליים העיקריים המניעים את המדינה, ולכן יש צורך באנשי מקצוע איכותיים ורבים.
מדוע כדאי ללמוד מלונאות דווקא במכללה האקדמית הדסה ירושלים?
המכללה, פתחה את המסלול הזה תוך שיתוף פעולה עם משרד התמ"ת, ומטרת המסלול היא להכשיר את הסטודנטים לעבודה מגוונת בתחומי המלונאות, התיירות והמסעדנות. קיימים שני מסלולי לימוד בבית הספר למלונאות של המכללה האקדמית הדסה - אמנות הקונדיטוריה ואמנות הבישול.
מטרות הלימוד בהתמחות הקונדיטוריה היא להפוך את הבוגרים לשפים בתחום הקונדיטאות, וזאת על ידי לימוד מעמיק של כל הקשור לעולם זה - הציוד, חומרי הגלם ודרכי עיבוד המוצרים ועוד. הסטודנטים במסלול זה יקבלו ידע מעמיק ומיומנויות בתחומים שונים בעולם זה. משך הלימודים במסלול זה הוא 8 חודשים ולבוגרים תוענק תעודת סיום מטעם המכללה האקדמית הדסה ותעודת סיווג מקצועי 1 מטעם משרד העבודה.
הלימודים במסלול הבישול מכשירים שפים לעבודה במסעדות, בתי מלון וארגונים שונים ברחבי הארץ. במהלך הלימודים ילמדו הסטודנטים על המטבח, תהליכי הכנה וייצור מזון, הציוד, עבודת הצוות ועוד. משך הלימודים במסלול זה הוא 10 חודשים וגם לבוגרים בו, תוענק תעודת סיום מטעם המכללה האקדמית הדסה ותעודת סיווג מקצועי 1 מטעם משרד העבודה.
אז אם תמיד חלמתם להיות שפים במסעדות או בבתי מלון, לימודי מלונאות במכללה האקדמית הדסה ירושלים הם הלימודים בשבילכם.
מה לומדים?
במהלך הלימודים ילמדו הסטודנטים כיצד להגיע לרמה מקצועית גבוהה בתחומים הנלמדים, תוך פיתוח היצירתיות של כל סטודנט. לרשות הסטודנטים יעמדו מטבחים לימודיים חדשים ומאובזרים, בהם יתקיימו השיעורים והסדנאות. כל סטודנט יקבל משטח עבודה גדול ובו עמדת עבודה מאובזרת עם עמדת גז, תנור, מיקסר ועוד.
תנאי קבלה
על פי אתר האינטרנט של המכללה, ללימודים במסלולים הללו זה יכולים להתקבל בעלי השכלה תיכונית מלאה עם ידע באנגלית. על המועמדים לעבור בחינות התאמה. ראוי להדגיש כי בעלי ציון פסיכומטרי של יותר מ- 500 או בעלי תואר ראשון ייהנו מיתרון מסוים כגון פטור מבחינת ההתאמה ועוד. כל המועמדים יעברו ראיונות קבלה. במקרים מסוימים יש להציג זכאות לקורס להכשרה מקצועית מטעם משרד התמ"ת.
סגל המרצים
ראש בית הספר למלונאות במכללה הוא ברנרד בלום ואילו מרכז בית הספר הוא אבי טופן. במכללה מלמדים מרצים נוספים איכותיים כמו דני אברמוביץ, השף דרור אלמוג, ג’ק אלקיים, מלכה אפרתי, אבי נרסינה, פליקס נרסינה, ג’ודי קופר, אילנה שוקת ועוד.
שכר לימוד ומלגות
פרטים אודות שכר הלימוד במכללה זו ניתן לקבל במשרדי המכללה. ניתן לשלם את שכר הלימוד באמצעות מלגות לימוד שונות.
* נכון להיום, מסלול הלימוד אינו פעיל.