שלום! אני אחרי הצבא. הממוצע של הבגרות שלי הוא 114.5. עשיתי פעמיים פסיכומטרי לפני הצבא והציון הכי גבוה הוא 672,למרות שבסימולציות במכון הפסיכומטרי הגעתי ל-750. אני טיפוס לחוץ ופזיז וזה כנראה השפיע על תוצאות הבחינה הפסיכומטרית. אני לא מעוניין ללמוד בחו"ל.מה הייתם ממליצים לי פרט לשיפור הפסיכומטרי ? האם לימודי מדעי רפואה ומדעי חיים (תאר ראשון)יכולים לתת תעסוקה רצינית עם משכורת טובה? מהם מקומות התעסוקה של בוגרי הנדסה ביורפואית? תודה.
ד
ד"ר לעתיד
איך הגעת לציון כזה??
יש לך ציון פסיכי, לי יש 105. מה הרחבת בתיכון? ואיזה קורס פסיכומטרי עשית
נ
נועה סטרוז
לימודי רפואה
שלום שרון,
היות ואתה מעיד על עמך שאתה טיפוס לחוץ יכול להיות שלעשות שוב ושוב פסיכומטרי לא יסיע לך בשיור הציון באופן משמעותי ולכן אני ממליצה לך לחשוב על מסלולי ההסבה לרפואה - תואר ראשון במדעי החיים או ביולוגיה והשלמה של 4 שנים נוספות באוניברסיטת תל אביב, בר אילן או אוניברסיטת בן גוריון. במקביל, חשוב לציין שעם הציונים שלך יש לך עדיין סיכוי להתקבל ללימודי רפואה בארץ באוניברסיטת בן גוריון למשל או באוניברסיטה העברית.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למחשבון שיסייע לך לברר מה סיכויי הקבלה שלך למסלול במוסדות הלימוד השונים.
לגבי אפשרויות התעסוקה במדעי הרפואה או הנדסה ביו רפואית - יש בתחומים הללו המון עבודה במחקר ופיוח והמשכורות בד"כ נאות למדי (כמובן שזה תלוי היכן תעבוד) אך אם אתה מעוניין להיות רופא אני לא ממליצה לך לוותר כל כך מהר במיוחד עם ציונים כמו שלך.
עוד שאלות נוספות
שלום, נעה! תודה רבה על ההסבר המפורט שעזר לי מאוד.עכשיו יש לי עוד מספר שאלות. האם לדעתך,יש טעם שאעשה קורס פסיכומטרי עוד פעם?עברו 5 שנים מאז שעשיתי את הקורס. האם כדאי ללמוד לבד ולגשת לפסיכומטרי ובמידה ולא יחול שיפור ,אולי לעשות את הקורס? אני מסיים את הצבא עוד חודש ורוצה לנוח ולטייל קצת. אשמח לדעתך. תודה.
נ
נועה סטרוז
קבלה לרפואה
שלום שרון,
כדי להתקבל ללימודי רפואה אתה צריך לשפר את ציון הפסיכומטרי שלך בכ-100 נקודות. אתה יכול לנסות לגשת למועד הקרוב באופן עצמאי כדי לבחון את השטח (קח בחשבון שהבחינה השתנתה) ובמידה ולא תצליח לשפר באופן משמעותי לגשת לקורס.
חשוב לשים לב כי כל שנה תנאי הקבלה ללימודי רפואה הופכים קשים יותר ולכן גם אם אתה נוסע לטייל אחרי הצבא עדיף שלא תיסע לזמן ארוך מידי.
בברכה, נעה
ש
שרון
שאלה אחרונה חביבה
נעה,שלום! תודה על תשובותיך המפורטות. האם תוכלי להסביר במה השתנתה הבחינה יחסית לשנת 2014? תודה רבה . שרון
נ
נועה סטרוז
לימודי רפואה בישראל
שלום שרון,
בעשור האחרון בחינת הפסיכומטרי השתנתה והוסיפו לה חלק כתוב - חיבור, שיש לכתוב. אינני יודעת אם במועד שלך החיבור כבר היה נדרש אך אם לא עלייך להתכונן אליו בצורה שונה משאר הבחינה. בכל מקרה, בגלל שעברו מספר שנים אני ממליצה לך לפנות לקורס הכנה בכל מקרה כדי לא לגשת ו"לבזבז" מועד.
בברכה, נעה
ש
שרון
תודה רבה!!!
תודה רבה,נעה על סבלנותך ועל תשובתך המפורטות.