שלום, אני בת 49 אם חד הורית ללא תעודת בגרות מעוניינת מאד בלימודי משפטים (לימודי ערב) אשמח לדעת באם מגיעה לי מילגה ואם כן על כמה. כמו כן אשמח לדעת כמה עולה שנת לימודים אקדמאית. תודה
ש
שני יונגר
מלגה ללימודי משפטים לאם חד הורית
שלום חני,
צירפתי לך הסבר לגבי המלגות המיועדות לנשים חד הוריות. כדאי לדעתי קודם כל שתשוחחי עם הקרנות ורק לאחר מכן הירשמי ללימודים. זאת, כי לא תמיד הקרונות פועלות בכל מוסדות הלימוד וחשוב לברר זאת מראש. בנוסף, פני בבקשה לדין הסטודנטים באוניברסיטה ולברר מולם גם כן אם יש מלגות מטעם מוסד הלימודים שיכולות להיות רלוונטיות עבורך.
בברכה, שני
ח
חני
תואר במשפטים-מילגה
היי שני, הסתכלתי בלינק ששלחת לי וברצוני לשאול באם אני יכולה לבקש מלגה ע"מ ללמוד ב HIT כמצוין בלינק שאני מצרפת, איך למעשה מתבצעת המלגה יש מלא אייקונים שלא ברור כלל איך להגיע לחוט המקשר, אודה לעזרתך תכנית המלגות של קרן קציר, קרן אריסון, ידידות טורונטו וקרן רש"י
תכנית מלגות קציר מיועדת לנשים מתחת לגיל 40, המוכרות על פי חוק כאימהות חד הוריות, והמעוניינות ללמוד במוסדות אקדמיים לקבלת תואר ראשון. המשתתפות בתכנית זכאיות לקבל מלגת שכר לימוד ומלגת קיום בגובה הנע בין 5,000 ₪ ל - 10,000 ₪ בשנה. המועמדות עוברות בדיקת הכוונה לבירור מסלול הלימודים הרצוי והמתאים להן ביותר, וזוכות לליווי אקדמי וחברתי במהלך כל תקופת השתתפותן בתכנית. בנוסף ללימודים, מתקיימים מפגשים להעשרה בנושאי חברה ותרבות. הן מקבלות אף אימון אישי לצורך העצמה, ושירותי הכוונה למקומות עבודה.
המוסדות בהן ניתן לממש את תנאי המלגה בתכנית זו הם:
•המכון הטכנולוגי חולון
נ
נועה סטרוז
מלגות לאמהות חד הוריות
שלום חני,
תכנית המלגות של קרן קציר, קרן אריסון, ידידות טורונטו וקרן רש"י פונה לנשים מתחת לגיל 40 בלבד. היות ואת בת 49 קרוב לוודאי שלא יוכלו לעזור לך היות ומדובר במלגות מבוקשות מאוד שאינן זמינות בכל שנת לימודים. כפי ששני ציינה חשוב מאוד לדבר עם הקרנות והמוסדות השונים לפני ההרשמה ללימודים כדי לא להתאכזב בהמשך.
בנוסף למלגות הללו אני יכולה להמליץ לך לפנות ללשכת העבודה ולמוסד לביטוח הלאומי שלעיתים מציעים מלגות שונות לאוכלוסיות ספציפיות, ביניהן גם אמהות ואבות חד הוריים.