אני לומדת הנדסה באוניברסיטת בן גוריון. רציתי לשאול- האם לא משנה בוגרת של איזה תואר אני, עדיין הממוצע הסופי חייב להיות 80? הרי הממוצע תלוי ברוב הפעמים במוסד האקדמי ורמתו ובסוג התואר. יש תארים שמאוד קשה לסיים עם ממוצע גבוה. לגבי בגרות, יש לי בגרות עם ציון גבוה ופסיכומטרי 644. אין לכך שום התייחסות ברגע שיש לי כבר תואר ראשון?
אשמח להבהרה!
תודה כארין
ש
שני יונגר
סיכויי קבלה למשפטים אחרי לימודי הנדסה
שלום כארין,
אין התייחסות לציונים שלך טרם התואר הראשון כאשר את מועמדת לתואר שני, רק ממוצע התואר הראשון שלך הוא רלוונטי. לגבי הנדסה, יש אפשרות (לא תמיד) להתקבל כבוגרת הנדסה למסלולי לימוד גם עם ממוצע הנמוך מ-80. אך הציפייה היא שתשמרי על ממוצע של 80 ומעלה כדי שלא תצטרכי לעשות מאמצים לקבלה דרך וועדות חריגים. ציפייה לממוצע 80 בכל תואר היא לא צפייה יוצאת דופן, מי שבוחר במסלול לימודים מסוים אמור להצליח בו כי הוא מתאים לאותו מסלול ומי שאינו מסוגל לשמור על ממוצע ציונים הגבוה מ-75 אולי בחר במסלול שאינו מתאים לו. לגבי לימודי משפטים, אין מסלול מיוחד לבוגרי הנדסה, ומכיוון שהביקוש מאוד גבוה במחלקות הללו נוטים להקשיח את הדרישות. אולי כדאי בגלל זה לעשות מאמץ ולשפר ממוצע ציונים בתואר הראשון שלך, במידת האפשר. בכל מקרה, כדי להיות בטוחה, אני מפנה אותך לאנשי השירות של האתר שיסייעו לך לברר מה הממוצע שיכניס אותך לפקולטה למשפטים. תוכלי לעשות זאת באמצעות הקישור בתחתית התשובה שלי.