שלום, רציתי לשאול לגבי התעסוקה של מהנדסי מכונות האם יש ביקוש רב למקצוע ובמה בדיוק עוסקים? מה העבודות בפועל בהם מהנדסי מכונות עושים אם אפשר טיפה לשפוך אור ולהרחיב על הנושא אני אשמח. שאלה נוספת, הממוצע בגרויות שלי באוניברסיטת תל אביב הוא 96.79 פסיכומטרי 692, ציון משוכלל של 620 למתאם כניסה באוניברסיטה. לא הצלחתי להבין האם אני מתקבל להנדסת מכונות בתל אביב או לא לפי החתך כניסה בשנה שעברה אני רשום שאני מתקבל ולגבי השנה לא רשום כלום. אשמח לעזרה, תודה רבה !
ש
שני יונגר
הנדסת מכונות תעסוקה וסיכויי קבלה
שלום אור,
נכון להיום מהנדסי מכונות נדרשים בכל תחומים הפיתוח, הייצור והניהול בכל ארגון ייצרני. המהנדסים יכולים לעסוק בכנון ופיתוח של מערכות מכניות גדולות (תעשייה כבדה, תעשייה הרכב וכו'), לעסוק במערכות מכניות בתחומי מיזוג האוויר, רובוטיקה, תפקידי אחזקה ניהול פרויקטים ועוד. במהלך הלימודים תתבקש לבחור התמחות שלמעשה תפנה אותך למסלול תעסוקה לאחר הלימודים בהתאם לעניין שלך או לשאיפות שלך. לגבי סיכויי הקבלה שלך לתל אביב, במידה ונבחנת בפיזיקה ובמתמטיקה ברמת 5 יחידות למיטב הבנתי אתה אמור להתקבל ללימודים השנה. אם אין לך את נתוני הבגרויות הללו אז אתה כנראה תהיה בהמתנה. אך כדאי לבדוק זאת במדויק או מול האוניברסיטה או מול אנשי השירות של האתר.