היי, אני מעוניינת להתחיל לימודים באוניברסיטת תל אביב, עשיתי כבר פסיכומטרי ואני מתקבלת. הרצון שלי לעתיד הוא להמשיך ללימודי תואר שני בייעוץ ארגוני וכלכלי לחברות שונות או משהו דומה. אז אני מתבלטת כרגע לגבי התואר הראשון. האם ללמוד כלכלה וחשבונאות או כלכלה עם משהו אחר (כלכלה הוא דוח חוגי בתל אביב). חשבתי מלכתחילה על כלכלה כיוון שהידע הקודם הדרוש לייעוץ ארגוני הוא בתחום הזה. יש לי כמה שאלות: 1. אשמח למידע ממישהו שמכיר מקרוב את תחום הייעוץ הארגוני 2. אשמח להמלצות מבוגרים של כלכלה שיכולים להעיד על שילוב טוב (גם אם זה מפקולטות אחרות).
מה עליי ללמוד לתואר ראשון? האם זה יהיה נכון לבחור בכלכלה וחשבונאות?
ש
שני יונגר
תואר דוח חוגי בכלכלה ומה עוד?
שלום ליזה,
ראשית, אני חייבת להעמיד את הדברים על דיוקם. הדרישה העיקרית לתואר שני בייעוץ ארגוני היא ממסלולי ניהול בדרך כלל ולא ממסלולי כלכלה. תואר ראשון בכלכלה יכול בהחלט להתאים, אך הוא לא התואר העיקרי. בוודאי אם תבחרי במסלול כמו פסיכולוגיה ארגונית או סוציולוגיה ארגונית וכד' שם ברור לך שהתואר הראשון הדרוש הוא ממסלולים שאינם כלכלה. להלן תשובותי בהתאם לסדר שאלותיך: 1. הייעוץ הארגוני או ליתר דיוק תפקידו של היועץ הארגוני הוא התערבות בארגונים מהפן הניהולי שלהם במטרה אחת, לייעל את הארגון כדי שיהיה רווחי יותר, בדרך כלל. המטרה של היועץ הארגוני היא להתבונן באופן הניהול, בדרך עבודתם של העובדים בארגון ולסייע לעשות רה-ארגון במבנה של העבודה כדי להגיע להישגים גבוהים יותר. תוכלי לקראו על הלימודים ועל העבודה עצמה בהרחבה בקישור המצורף בתחתית התשובה שלי. 2. אם את רוצה לעסוק בייעוץ פיננסי לחברות אז ללא ספק כלכלה וחשבונאות הם המסלול המתאים ביותר. אם את רוצה לעסוק בייעוץ ארגוני עדיף לשלב את התואר בכלכלה עם פסיכולוגיה או ניהול.