אני נרשמתי להנדסת מכונות בתל אביב יש לי 675 בפסיכומטרי והשלמתי בגרויות כדי לעבור את החתך קבלה ועברתי אותו. ראיתי שלמרות שעברתי את חתך הקבלה לא התקבלתי והבנתי שצריך מקצוע ריאלי נוסף בנוסף למתמטיקה, יש לי פיזיקה בציון 67 וצריך לפחות 70. ראיתי שאפשר להגיש בקשה חריגה למי שאין מקצוע ריאלי נוסף אם יש לו פיזיקה בציון של מעל 60. אז הגשתי בקשה, אבל אני מאוד חושש שהיא לא תתקבל. אני חייב להתחיל ללמוד השנה כדי לקבל את המלגה ממדים ללימודים ורק עכשיו נודע לי שצריך מקצוע ריאלי נוסף על מנת להתקבל לחוג. אם אני אשפר בבגרויות קיץ פיזיקה זה יעזור לי? כי צריך להעביר ציונים עד מאי. שאלתי את האוניברסיטה אבל תמיד אומרים לי שהם לא יודעים מה הסיכויים שהדברים יעזרו לי. אני ממש אשמח לעזרה...
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
קבלה חריגה
היי ערן,
כיוון שאין לנו קשר ישיר למוסדות הלימודים, טיפה קשה לי לייעץ לך מעבר למה שנאמר לך במוסד הלימודים.
נשמע שעד עכשיו עשית את כל מה שדרוש כדי להעלות את הסיכויים שלך להתקבל לשנת הלימודים הקרובה. כמו שציינת, אתה יכול לשפר את הבגרויות שלך בקיץ אבל זה כבר לא יסייע לך לקבלה לשנה הקרובה כי ההרשמה כבר תסגר.
אני ממליצה לך במקביל להמתנה שלך לתשובה מהמכללה, לנסות להירשם לעוד מקומות כך שהסיכויים שלך להתחיל ללמוד השנה יעלו. אני יכולה להעיד על עצמי שלפני הקבלה שלי לתואר הייתי ברשימת המתנה ולא היה בטוח כלל שאתקבל וכתבתי מכתב מפורט מאוד על עצמי ועל הסיבות שבגינן אני חושבת שמגיע לי להתקבל ובסופו של דבר זה עזר והתקבלתי. אתה יכול ציין גם שאתה מוכן לעבור מבחן מיון בפיזיקה במידת הצורך. כמובן ששום דבר מזה לא יבטיח לך את הקבלה אבל כל פעולה כזו יכולה אולי לשפר את סיכוייך.