היי נעה :) לאחרונה נתקלתי בלימודי פסיכולוגיה ומדעי המחשב עם הדגש במדעי המוח המוצעים אצלכם באוניברסיטת ת"א, ויש לי כמה שאלות: 1- האם העובדה שהתואר הוא דו-חוגי עלולה להקשות עליי בקבלה לעבודה באחד מהתחומים (פסיכולוגיה/מדמ"ח)? (כמובן בעבודות בהן נדרש רק תואר ראשון בפסיכולוגיה) 2- באיזה תואר מדובר? האם אני יכולה להציג אותו לסרוגין כ"מדעי המחשב" ו-"פסיכולוגיה" או שזה נחשב כתואר אחד? (ואם את לא יודעת, איפה אפשר לברר את זה?) 3- מהי העבודה "האידיאלית" לבוגרי התואר הזה? (כלומר מה ה"מקצוע" שלי בסוף) 4- אם ארצה להמשיך לאחר התואר ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה, למשל, האם הממוצע הכולל של התואר הוא זה שייחשב לי, או שמא יסתכלו רק על הממוצע הכולל של הקורסים בתחום הפסיכולוגיה? תודה רבה! :)
נ
נועה סטרוז
לימודי פסיכולוגיה ומדעי המחשב עם דגש על מדעי המוח
שלום סיוון,
היות וחילקת את השאלות שלך לסעיפים אעשה זאת גם עם התשובות כדי שיהיה יותר קל להבנה. 1.התואר אינו תואר דוח חוגי רגיל אלא מסלול ייחודי המשלב בין שני המסלולים כך שתוכלי למצוא עבודה בשני התחומים אך הוא בעיקר פונה למי שמעוניין לעשות במכנה המשותף בין שני התחומים. 2. מדובר בתואר ראשון (3 שנות לימוד) אחד שמתמחה בשני המקצועות - לא רק תואר בפסיכולוגיה ולא רק תואר במדעי המחשב. 3. בוגרי המסלול יכולים להשתלב בתחומים שונים כמו למשל במוסדות להשכלה גבוהה ומכוני מחקר, בתחום ההייטק, במחקר ופיתוח של בינה מלאכותית, בעיבוד אותות וממשק אדם-מכונה, בתעשיות בעלות טכנולוגיות מתקדמות, במוסדות לרפואה, בתעשיות ביוטכנולוגיות ונוירוביולוגיות ועוד. 4. תואר שני בפסיכולוגיה אך יש דרישה לציונים גבוהים במיוחד בחלק המתמקד בפסיכולוגיה וכמובן מעבר של המבחנים הרגילים הנדרשים כדי להתקבל לתואר שני בתחום.