שלום יש לי שאלה אני מאוד רוצה ללמוד רפואת שיניים אבל אין לי תעודת בגרות אבל אני יודעת שיש מכינה לבגרות דרך אוניברסיטה , תוכלו בבקשה להסביר לי איך זה הולך , והאם זה אפשרי שדרך אוניברסיטה אני אשלים את מבחני הבגרויות שצריך ודרך זה גם כן פסיכומטרי .... תודה רבה
נ
נועה סטרוז
קבלה ללימודי רפואת שיניים באוניברסיטת תל אביב
שלום תמי,
ראשית חשוב לציין שפסיכומטרי את תצטרכי לעשות באופן עצמאי. ממסלולי המכינה במוסדות הלימוד השונים לא קשורים לפסיכומטרי אלא רק לבגרויות וקורסים הקשורים לתחום אליו מנסים להתקבל.
לגבי המכינה של אוניברסיטת תל אביב - אכן קיימת מכינה אך היא אינה מתאימה למי שמעוניין ללמוד רפואת שיניים. המכינה הקדם האקדמית באוניברסיטה נועדה לסייע למועמדים להתקבל לאחד מהמסלולים הבאים - מדעי החברה והרוח, מדעי החיים והרפואה, לימודי הנדסה ומדעים מדויקים.
לצערי לא קיים מסלול מכינה ללימודי רפואת שיניים.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המכינה באוניברסיטת תל אביב.
בברכה, נעה
ת
תמי
השלמת בגרויות ללימודים
שלום אין לי תעודת בגרות אך ברצוני להשלים מכיוון שאני רוצה ללמוד רפואת שיניים .. האם יש מקצועות ספציפיים שאני צריכה להשלים ? ז״א לא להשלים את כל הגבריות אלא אותן בגרויות שצריך וקשורות לאותו מקצוע לימוד שברצוני ללמוד .. תודה רבה על העזרה ... יום טוב ..
נ
נועה סטרוז
לימודי רפואת שיניים באוניברסיטת תל אביב
שלום תמי,
חשוב מאוד לשים לב למקצועות המדעים. אם יש לך אפשרות להשלים ולשפר מתמטיקה ל-5 יחידות (או לפחות ל-4 עם ציון גבוה), ביולוגיה, כימיה ועוד זה יכול להועיל לך.
מבחינת תנאי הקבלה עלייך להיות בת 20 לפחות, בעלת אזרחות ישראלית עם ציון פסיכומטרי של 670 לפחות וציון ממוצע בגרויות של גבוהה ככל האפשר.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלול ותנאי הקבלה.
בברכה, נעה
ת
תמרוש
בקשר להשלמת בגריות לרפואת שיניים :))
שלום אין לי תעודת בגרות אך ברצוני להשלים מכיוון שאני רוצה ללמוד רפואת שיניים .. האם יש מקצועות ספציפיים שאני צריכה להשלים ? ז״א לא להשלים את כל הבגריות אלא אותן בגרויות שצריך וקשורות לאותו מקצוע לימוד שברצוני ללמוד .. תודה רבה על העזרה ... יום טוב ..