שלום רב, כיום אני סטודנט שנה ב' במסלול דו-חוגי של פסיכולוגיה וניהול.
אני מעוניין להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית אך ככה"נ לא אעמוד בדרישת הסף של ממוצע 90 ומעלה.
רציתי לדעת האם יש אפשרות אחרת להתקבל לתואר? האם ניתן לעשות שנה ד' בתואר הראשון שבה אשפר ציונים בקורסי עבר?
מעבר לזה, למיטב הבנתי קיימת תוכנית של תואר בפסיכאטריה לבוגרי תואר ראשון. הייתי שמח לדעת כיצד אפשר לנהל את התואר שלי כך שאוכל במידה וארצה להתקבל לתואר הזה.
נ
נועה סטרוז
תואר שני בפסיכולוגיה קלינית ולימודי פסיכיאטריה
שלום רון,
אתחיל בלימודי פסיכיאטריה - מי שמעוניין להיות פסיכיאטר חייב להיות קודם כל רופא ולכן רוב הסיכויים שהתכנית ששמעת עליה היא התכנית ה-4 שנתית ללימודי רפואה באוניברסיטת תל אביב אליה ניתן להתקבל בסיום תואר ראשון ולאחר מבחני קבלה וראיונות קבלה שונים. במידה ותתקבל למסלול, תסיים אותו בהצלחה ותסיים גם את שנת הסטאז' ברפואה תוכל להתחיל מסלול של 5 שנות התמחות בפסיכיאטריה בסיומן תקבל את התעודה והאישור לעסוק בתחום.
לגבי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית - למיטב ידיעתי לא קיימת אפשרות לשנה ד' לשיפור ציונים בתחום הזה אך אני ממליצה לך לבדוק זאת שוב מול מוסד הלימודים בו אתה מעוניין ללמוד היות ומועמדים שמאוד קרובים בממוצע הציונים לקבל לעיתים יכולים להשלים קורס אחד או שתיים להעלאת הציון לממוצע הנדרש.
היות ומדובר בשני מסלולים מאוד שונים אני ממליצה לך לבחור את המסלול המתאים ביותר עבורך, זה שיש לך את הסיכוי הטוב יותר להתקבל אליו.