אהלן, רציתי לשאול אני כרגע 2 נקודות מתחת לסף של קבלה לחשמל לשנה הקרובה רציתי לדעת אם אוכל להתקבל ובמקרה ולא אם אפשר להגיש ערעור מכתב או משהו בסגנון. אני משפר במשך שנתיים בגרויות במטרה להתקבל ודווקא השנה החליטו להעלות את הסכם. הבנתי שיש אפשרות לעבור מהנדסה מכנית לאחר סמסטר או סוף שנה, רציתי לדעת מה יכולה להיות האפשרות הטובה ביותר? תודה מראש
נ
נועה סטרוז
לימודי הנדסת חשמל באוניברסיטת תל אביב
שלום עוז,
ראשית חשוב לציין כי הסכם עולה כמעט כל שנה היות והדרישה למסלול עולה כשיותר ויותר סטודנטים מעוניינים במסלול.
לגבי ההפרש - במצב בו אתה נמצא מה שקורב בד"כ הוא וועדת חריגים - מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה אך נמצאים מספיק קרוב אליהם יכולים הגיש בקשה לוועדת חריגים שתשקול מחדש את המועמדות שלהם ותחליט האם הם מתאימים או לא מתאימים למסלול. החלטת הוועדה היא סופית כך שאם הם יסרבו לא תוכל להגיש ערעור (לפחות לא בקלות).
לגבי מעבר בין מסלולים - אני ממליצה לך להתחיל עם וועדת חריגים היות ומדובר באמת בהפרש קטן מאוד ולאחר מכן, במידה ולא יקבלו אותך, להגיש בקשה ללימודים בהנדסה מכאנית אך לבדוק מולם קודם כל מה הסיכוי לעבור בין מחלקה ולמחלקה ומה הציונים הנדרשים. אין סיבה שתתחיל ללמוד מסלול שלא מעניין אותך אם לא תוכל לעמוד בדרישות המעבר למסלול שאתה כן רוצה ללמוד.