שלום לכולם, נרשמתי לשנת הלימודים הקרובה לאוניברסיטת תל אביב לתואר בכלכלה וחשבונאות. לאחרונה שמעתי שמספר הנושרים מתארים ראשונים ומתואר חשבונאות בכלל עומד על 20% ומעלה. תהיתי אם סטודנט לחשבונאות יוכל לספר לי בקצרה מדוע פורשים כל כך הרבה. כמו כן, האם יש אפשרות לנשור מתואר ולהמשיך אחד אחר (ואם כמובן מקבלים החזר על התשלום), או שזה בזבוז של שנת לימודים שלמה. תודה מראש. יניב
נ
נועה סטרוז
אחוזי נשירה מתארים ומסלולי לימוד
שלום יניב,
אני אישית לא נשרתי מתואר באמצע אך אני יכולה לומר לך שישנן סיבות שונות לאחוזי הנשירה: בחירת מסלול שלא מתאים עבור הסטודנט, קשיים אקדמיים (תלמידים שלא מצליחים במבחנים ומתקשים להתמודד עם רמת הלימודים), אי התאמה למוסד הלימודים עצמו מבחינה חברתית ועוד ועוד. עצם העובדה שיש 20% נשירה לא בהכרח אומר שאתה תנשור ולא בהכרח אומר שכולם נתקלים בקשיים - בסופו של יום האקדמיה לא מתאימה לכל אחד מסיבות רבות.
לגבי החזר כספי - רוב מוסדות הלימוד לא מציעים החזרים כספיים (בטח שלא מלאים - אולי תוכל לקבל החזר חלקי וגם זה תלוי בשלב בו תחליט לפרוש, אם תחליט לפרוש).
חשוב לציין שהרבה סטודנטים שפורשים מוצאים עצמם בסוף במסלול לימודים אחד אקדמי או לא אקדמי שמתאים עבורם יותר.