האם יש סיוע לאדם עם דיסקלקוליה בלעבור בגרות במתמטיקה?
נ
נועה חזן
בגרות במתמטיקה עם סיקלקוליה
שלום נועם,
עד כמה שידוע לי, במידה ונערך אבחון שקבע כי תלמיד מסוים סובל מדיסקלקוליה בדרגת קושי חמורה, ניתן לקבל אישור ממשרד החינוך להמרת הבגרות במתמטיקה במקצוע מדעי אחר. מקצועות ההמרה האפשריים הם ביולוגיה, כימיה, פיזיקה ומדעי הסביבה. חשוב לציין כי ללא האבחון והאישור, לא ניתן לבצע את ההמרה ומי שאינו מאובחן בדרגת קושי חמורה יכול לקבל הקלות מסוימות אך עדיין יצטרך להיבחן בתחום.
בברכה, נועה חזן - יועצת לימודים
ג
גלית
לימודים אקדמיים לבעלי תעודת בגרות מלאה עם המרה למדעי הסביבה (דיסקלקוליה)
השאלה שלי היא איזה לימודים אפשר להתקבל עם תעודה מסוג זה? הבנתי שבטח לא מקצעות ריאלים אבל מה בנוגע לדברים שקשורים לאדריכלות נוף, מדעי הסביבה? שאלה נוספת, איך מחשבים ממוצע ציונים בתעודת בגרות מסוג זה?
נ
נועה חזן
לימודים עם דיסקלקוליה קשה
שלום גלית,
גם ללימודים ריאליים ניתן להתקבל, הכל תלוי במועמד, אך כמובן שמקצועות הדורשים בסיס במתמטיקה יהיו מאוד קשים לאדם הסובל מדיסקלקוליה ברמה קשה כמו זו שאת מתארת. אדריכלות הוא מקצוע המשלב לא מעט מתמטיקה במסלול שלו ולגבי מדעי הסביבה - יש גם שם מעט חישובים כך שכדאי לבחון סילבוסים לפני שנרשמים ללימודים כלשהם. היות ואני לא מכירה את אותו אדם, לא מכירה את הקשיים שלו, אני לא באמת יכולה להמליץ על מסלול מתאים, ולכן אני ממליצה לך להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ונציג מטעמנו יחזור אלייך בהקדם כדי לסייע לך בנושא וכדי לסייע לך גם בחישוב ממוצע בגרות לפי הבגרות המותאמת.