ביתי מאובחנת מילדות כקשיי למידה וכעת החלה מכללה ללימוד סיעוד ו לצערנו הרב הם לא מוכנים לבחון בעל פה .... ובבחינות האמריקאיות הם ממש מכשלה בשבילה ולמרות שהיא לומדת את החומר ויודעת .... כל הזמן נכשלת רק בגלל אי ידיעה או אי הבנה כיצד לענות במבחנים אלו. איך אפשר או למי לפנות שיאשרו לה את הבחינה בעל פה. למרות שנאמר לנו שבלימודי סיעוד לא ניתן לבחון בעל פה נראה לי שזה אכזרי ולא הוגן למי שמאוד רוצה ללמוד את המקצוע ! מה לעשות למי לפנות ... בבקשה תעזרו לנו
ש
שני יונגר
אבחון והקלות בבחינות
שלום שושי,
מה שאת כותבת פה נשמע לי מאוד לא מדויק. לא ייתכן מצב שבו הבת שלך זכאית להקלות כמו למשל הקראה של החומר במבחן והיא אינה מקבלת את האישור לכך מוסד הלימודים. מה שאני מניחה שלא התייחסת אליו הוא שהיא חייבת לעשות אבחון חדש לחלוטין, כי האבחון מימי בית הספר התיכון אינו תקף במוסדות הלימוד האקדמיים, לען עליכם לפנות למכללה בה היא לומדת ולברר אלו מכונים מאושרים לאבחון על-ידי המכללה. תוכלו לפנות אך ורק למכונים שאושרו במכללה לצורך האבחון ולא לבחור מכון שתעדיפו לקיים בו את האבחון החדש. זו לא אכזריות אלא כללים מאוד נוקשים של מוסדות הלימוד. אנא בדקו זאת בהקדם, כדי שיהיה לביתך אבחון מאושר טרם תקופת הבחינות הבאה. אם אני טועה ועברתם אבחון כנדרש וכו' ובו נכתב במפורש שהיא חייבת הקראה בבחינות פנו בבקשה למל"ג. מוסד הלימודים חייב למצוא לכם פתרון הולם להנחיות האבחון.