שלום. חזרתי מחול ואני מאוד מבובלבת בקשר לתחומי לימוד מקווה שאתם יכולים לעזור לי.. אני מעוד מעוניינת לעבוד בעתיד במוסדות שישנם אנשים וילדים במצוקה, בתי חולים מוסדות פסיכיאטרים,טיפול בנוער עבריין ,טיפול בילדים ממשפחות עוני ומצוקה. הנושאים האלה מאוד מאוד מעניינים אותי. ואני מעדיפה לעבוד במוסדות גדולים כמו בתי חולים, פנימיות יותר מאשר בתי ספר. ואני מבובלת איזה תחומי לימוד עוסקים בזה או עבודה סוציאלית או מדעי התנהגות או חינוך מיוחד או בכלל פסיכולוגיה. ואיזה מוסדות לימוד ממולצים בתחום ושאלה נוספת האם בכלל זה במקצוע הזה כסף כי אני גם חושבת על הבטחון הכללי. ואם יש אנשים שלומדים את אחד המקצועות שהזכרתי ויש להם ביקורות אני מאוד ישמח לדעת. יש לי ממוצע בכרויות 90 ופסיכומטרי 500. אשמח אם תעזרו ליי
א
אורטל
שאלה נוספת
אם אפשר לשלב את התחום הזה עם תחום כלכלי כמו למשל מנהל עסקים,כלכלה. שבמקרה ולא תהיה עבודה בזה אני יוכל להשתלב בתחום הכלכלי
ש
שירי ליברמן
תשובה
שלום אורטל
תחומי הלימוד שציינת אכן מתאימים לתחומי התעסוקה שציינת יש מוסדות לימוד בהם ניתן לשלב מדעי ההתנהגות עם תחום נוסף כגון ניהול/כלכלה /משאבי אנוש וכו' אני ממליצה לך להגיע לפגישות ייעוץ או לימים פתוחים במוסדות הלימוד בהם את מעוניינת , לשמוע פרטים נוספים ולהתרשם
א
אורטל
שאלות נוספות
תודה שירי על התשובה המהירה. אבל לא הבנתי כל תחום לימוד עוסק בתחום תעסוקה אחר ? אם אני מסיימת תואר ראשון במדעי ההתנהגות איזה מקצוע אני יכולה לעסוק בעתיד חוץ מבבתי ספר?? ושאלה נוספת את יודעת על מוסדות חינוך שמשלבים מדעי התנהגות וכלכלה?? כי כל המוסדות שהתקשרתי מדעי התנהגות זה חד חוגי ואין אפשרות לדו חוגי.
תודה
ש
שירי ליברמן
תשובה
תחומי התעסוקה שציינת קשורים לתחומי הלימוד שכתבת-עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות וכו' ישנם מקצועות שבהם ניתן להשתלב עם תואר ראשון, אך ישנם מקצועות שצריך תואר שני כדי לעסוק בתחום כגון-פסיכולוגיה, תלוי מאד במקצוע בו תרצי לעסוק
בהצלחה
מ
מיטל ווארפול
מדעי התנהגות וחוגים נוספים
שלום אורטל, תוכלי לפנות למכללה למנהל, רוב המסלולים שלהם הם דו חוגיים וקיים שם מסלול של מדעי ההתנהגות וכלכלה. כבוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות תוכלי להשתלב במסגרות כגון רכזת מעורבות חברתית, ניהול או ריכוז בעמותות, רכזת כ"א, עוזרת מחקר באקדמיה, יועצת ארגונית, וכו' איזה תחום קרוב ביותר לליבך?
בברכה מיטל ווארפול
א
אורטל
עבודה סוציאלית או מדעי ההתנהגות
היי מיטל ותודה רבה לכם על העזרה. אני רוצה לעסוק עם מבוגרים או ילדים אולי יועצת או פסיכולוגית לתת עזרה לאנשים, ממשפחות מצוקה ילדים בפנימיות או נשים מוכות או בבתי חולים בתחום הזה. אבל אני לא יודעת איזה מקצוע בדיוק זה עוסק בתחום הזה או מדעי ההתנהגות או עבודה סוציאלית ורציתי לשלב כלכלה או מנהל עסקים בשביל הבטחון הכלכלי כי הבנתי שבמקצועות האלה אין כל כך שכר. ואם אני רוצה ללכת על פסיכולוגיה אז אני לא יכולה בכלל לעסוק בזה בתואר ראשון? במה אני יכולה לעסוק אם במידה ואני בוחרת פסיכולוגיה?
מ
מיטל ווארפול
תואר ראשון
לימודי תואר ראשון אשר יכולים להכשיר אותך לעבודה טיפולית בתחום הרווחה - ילדים ונוער במצוקה, משפחות מצוקה, עמותות וארגונים שעוזרים בתחום הרווחה(עמותות, אקדמיה, הוסטלים, עירייה וכו'). שילוב בין מוסדות פרטיים וממשלתיים. וכו' הם לימודי תואר ראשון בעבודה סוציאלית לעומת זאת לימודי תואר ראשון במדעי התנהגות הם לימודים בינתחומיים – ונושקים לתחומים נוספים, חייבים לדעת סטטיסטיקה, סוציולוגיה פילוסופיה, פסיכולוגיה וכו'.... מה קרוב יותר לליבך? במידה ואת בוחרת את מסלול פסיכולוגיה/מדעי ההתנהגות תוכלי לעבוד כעוזרת מחקר,מאבחנת פסיכוטכנית, רכזת כ"א מטפלת aba וכו'... מקווה שעזרתי.... בברכה מיטל ווארפול
א
אורטל
א
אוקיי עשית לי קצת סדר בראש חח אבל שאני התקשרתי למכללת תל חי לדוגמא אמרו לי שאני יכולה ללמוד מדעי ההתנהגות בסופו של דבר לעסוק בתחומים שציינת... אז אם זה אותו תחומי לימוד אני עדיין לא מבינה את ההבדלים... מה את ממליצה מדעי ההתנהגות או עבודה סוציאלית?? אני פשוט מכירה בנות שלמדו עבודה סוציאלית והשכר שהם מרוויחות הוא לא שכר מאוד נמוך ואני לא שואפת לזה אז בגלל זה אני מעוניינת אולי לשלב גם כלכלה בשביל הבטחון הכלכלי .. מה את אומרת על השילוב?? תודהה רבה על העזרה!!
מ
מיטל ווארפול
תואר ראשון דו חוגי
שלום אורטל, עלייך להחליט איזה תחום מעניין אותך יותר טיפול באנשים או ייעוץ ארגוני/סקרים/הדרכה? כבוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות לא תוכלי להשתלב במסגרות שעובדת סוציאלית יכולה להשתלב ולקבל הגדרת תפקיד שכזה. כיוון שאין תקנים לדמה "עבודה סוציאלית" אלא ההפך. לדוגמא כבוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות תוכלי לעבוד בעירייה כרכזת מעורבות חברתית וכבוגרת ע.סוציאלית תוכלי לקבל תפקיד מקיף יותר כמו עובדת סוציאלית ברווחה אחראית נוער. אם את לא סגורה שטיפול קרוב לליבך אז"י תפני לתחום מדעי ההתנהגות בשילוב עם חוג נוסף. לעומת זאת אם את מרגישה שעזרה לאנשים במצבים שונים היא בראש סדר העדיפויות שלך אז תפני לעבודה סוציאלית ותוכלי להתקדם בתחום יותר...... בנושא השכר, הכל תלוי באיזו מסגרת תשתלבי פרטית או ציבורית, ועד כמה את מעוניינת להתקדם. ... תמיד אפשר לשלב בין עבודה בבוקר בעירייה ואחה"צ בעמותות או טיפול פרטני...... או ייעוץ במסגרות שונות(קליניקות וכו'). בברכה מיטל ווארפול