שלום; ביום שישי האחרון הייתי ביום פתוח במכללה למנהל ומאוד התרשמתי מהמקום ומהסגל. הדבר היחידי שלא התרשמתי ממנו היה שכר הלימודים אבל מילא.. זו מכללה פרטית. עשה רושם שהם באמת נותנים תמורה לכסף, שעוזרים לך ותומכים בך כדי שתסיים את התואר בציונים גבוהים. אשמח לשמוע אם יש כאן אנשים שלומדים או למדו במכללה למנהל. אם הם מרוצים? אם באמת עוזרים לך? אם אח"כ כשיוצאים לעבודה עושים לך כבוד או שבכל זאת, בגלל שזה מכללה ול אוניברסיטה יש פחות סיכויים להתקבל? כל דבר, כל פיסת מידע שיכולה לעזור לי בהחלטה.. אשמח לשמוע (:
מ
מיטל
התלבטות בבחירת מוסד לימודים
שלום סיון מדוע בחרת במסלול למדעי ההתנהגות, אילו תחומי עבודה מעניינים אותך? עם איזו אוכלוסייה תרצי לעבוד בעתיד? האם מעניין אותך יותר מחקר או טיפול? פרטים אלו חשובים כדי שאוכל למקד אותך יותר במציאת מסלול מתאים ללימודים
קיימים מספר פרמטרים החשובים בבחירת מוסד אקדמי כמו מיקום גיאוגרפי, תוכנית הלימודים, התנסות מעשית כחלק מהתואר, אוירת לימודים, סגל אקדמי ועוד... מכיוון שאנו שומרים על נטרליות לא אוכל להמליץ על מוסד ספציפי. אשמח לתשובתך מיטל
ס
סיון
יש גם את העניין הכלכלי
היי מיטל.. תודה על התגובה המהירה.. האמת שבהתחלה הייתי מאוד סגורה על תקשורת. אני מאוד מתעניינת בנושאי הפרסום, שיווק, דוברות, יח"צ.. וגם מאוד אוהבת לעבוד עם אנשים (בעיקר לפקח עליהם חח) אז משאבי אנוש זה גם משהו שמאוד קורץ לי.. הייתי גם בהכוונת חיילים משוחררים וגם המליצו לי על כל עבודה שקשורה בארגון ושירות. במכללה למנהל יש לימודי מדעי ההתנהגות ובשנה ב' בוחרים חטיבה: קרימנולוגיה ואכיפת חוק, ניהול ומשאבי אנוש, תקשורת פרסום ויח"צ. אני מאוד אוהבת להתעסק בכל מה שקשור לטיפול באחרים ואם המשכורת של עבודה סוציאלית היה נורמלי הייתי הולכת ללמוד עבודה סוציאלית. אבל חשוב לי גם הביטחון הכלכלי.. לכן חשבתי ללמוד תואר ראשון במכללה למנהל מדעי ההתנהגות ולבחור בניהול ומשאבי אנוש ובתואר שני לעבור לאוניברסיטה וללמוד מנהל עסקים בהתמחות של תקשורת (פרסום ושיווק)..
אגב, אני גרה בר"ג.. ככה שראשון לא כזה רחוק (:
מ
מיטל
התלבטות -מסלול ללימודי תואר ראשון
שלום סיון,
נראה כי בחירתך מצויינת, לימודי תואר ראשון המשלבים ניהול יהוו עבורך טרום לימודים והכנה למסלול לתואר שני במנהל עסקים. תוכלי לטעום קצת מכל תחום ולקראת תואר שני להחליט איזה התמחות לבחור. חשוב שתשלבי עבודה בתחום. גם נסיון העבודה מלמד הרבה...... לימודי תואר ראשון במדעי התנהגות הם לימודים בינתחומיים – ונושקים לתחומים נוספים, חייבים לדעת סטטיסטיקה, סוציולוגיה פילוסופיה, פסיכולוגיה וכו'.... מקווה שעזרתי.... בברכה, מיטל
ע
ענת
אני למדתי במכללה למינהל
אני סיימתי את הלימודים במדעי ההתנהגות במכללה למינהל לפני שנה, והייתי מאוד מרוצה. מכל הבחינות, הקורסים, המרצים, היחס, החברה. אני מבינה את הקושי עם שכר הלימוד, אבל אני באמת חושבת שיש סיבה שהלימודים שם יותר יקרים. ממש מורגש שזו מכללה פרטית ולא אוניברסיטה המונית. הקורסים שבהם למדתי היו מצומצים וככה יש קשר יותר אישי עם המרצה (מה שבאוניברסיטה בחיים לא ייקרה- כי לומדים עם מאות סטודנטים כל שיעור). וגם הלימודים שם מתפרשים על 3 ימים, מה שמאפשר עבודה בימים הפנויים, לעומת אוניברסיטה, שבה הלימודים הם 5 ימים, לא מרוכזים, כל יום קצת וקשה למצוא עבודה שמתאימה לתנאים האלה. אשמח לענות לך על עוד שאלות.
ס
סיון
לענת..
אני מבינה שסיימת ושאת מרוצה.. מה את עושה מאז? מצאת עבודה בקלות? באיזו חטיבה למדת- משאבי אנוש? איך מסתכלים עלייך כבוגרת מכללה?
תודה :)
ע
ענת
תשובה
היי סיוון, אני למדתי בחטיבה של ניהול משאבי אנוש, ואני עובדת בחברת השמה, רוב החברים שלי עובדים בתחום הזה.. אבל נראה לי שיש חטיבה חדשה שיכולה להיות ממש טובה- אני הייתי בתכנית של "למידה התנסותית" והבנתי שהחל משנה הבאה התכנית הזו הופכת לחטיבה בפניי עצמה, אז אולי תבררי לגבי זה... לגבי השאלה של- "איך מסתכלים עליי כבוגרת מכללה"- למכללה יש שם מאוד טוב בשוק, לכן אין בעיה למצוא עבודה אחרי התואר, אם זו השאלה שלך..
ס
סיון
שם טוב למכללה למינהל
זו בדיוק הייתה השאלה שלי.. הבנתי שלמכללה למנהל יש שם טוב.. :) באמת תהיה חטיבה של "למידה התנסותית"- השאלה מה זה בדיוק ומה יוצא מזה אח"כ? כי אני כן רוצה להתעסק עם ניהול משאבי אנוש ובחטיבה של הלמידה התנסותית יש גם התנדבות בעמותות שזה גם מעניין..
ע
ענת
האמת שאני לא יודעת
הכי טוב אם תשאלי את המכללה, מה בדיוק החטיבה כוללת. כשאני הייתי בתכנית בשנה שעברה, אז התכנית הייתה מורכבת מדינאמיקות קבוצתיות ומהתנדבות בשטח, אני משערת ששינו את התכנית, והחטיבה היא אחרת.
ש
שירי ליברמן
תשובה
הי סיון
את מוזמנת ליצור קשר עם מרכז הייעוץ שלנו בטלפון:03-9634174 ונענה לכל שאלותיך, כמובן שאת גם מוזמנת לפגישת ייעוץ אישית
בהצלחה
ע
עמית
גם אני הייתי
גם אני הייתי ביום הפתוח והתרשמתי מאד לטובה מתכנית הלימודים המגוונת מהסגל האקדמי, היה מעגל שיחה שהשתתפתי בו זה היה יותר מצומצם כל אחד הציג את עצמו, היה מקום לשאלות , היה מאד מרשים ורציני, הקמפוס מדהים מאד מטופח אני נרשמתי באותו יום גם לי שכ"ל קצת יקר אני מתלבטת עדיין בין תכנית היום לערב כי כרגע אני עובדת בבנק ומאד היתי רוצה להשתלב במחלקת משאבי אנוש, יש בתכנית הלימודים חטיבה במשאבי אנוש שמאד מדברת אלי הבנתי שעוברים סדנאות נשמע אחלה