שלום שמי שגיב בן 26 מירושלים החלטתי שאני רוצה ללמוד מדעי התנהגות לתואר ראשון השאלה שלי היא האם ללמוד במכללת אריאל בתחילת שנת הלימודים הבאה, או לעשות מכינה בת שני סמסטרים בתחילת שנת הלימודים הבאה וללמוד באוניברסיטה העברית ידוע לי שמבחינת יוקרה העברית יותר יוקרתית אבל האם עד כדי כך שלהתחיל ללמוד יותר מאוחר בשנה תודה רבה
מ
מכון אנש
תשובה
שגיב שלום.
נתחיל בשאלות רטוריות. למה החלטת ללימוד? מה הביא אותך לבחור במדעי ההתנהגות? מה זה בדיוק? איך הגעת להחלטה שזה התחום? מדוע אתה סבור שתחום זה מתאים לך? האם נעזרת בגורם מקצועי לשם כך?
ועתה לגבי שאלתך - ושוב בשאלה? כשאתה לובש חולצה, האם מלבד איכות הבד והתפירה, חשוב לך התווית שעל החולצה? (מותג). האם אתה מעוניין בתואר ו/או העמקה ואפשרות להמשיך לתואר שני ושלישי ולהתפתח בתחום האקדמי?.
אלברט איינשטיין הותיר לנו מספר צוואות, לעניות דעתי החשובה שבינהם הינה ש"לא להפסיק לשאול שאלות", זה נכון למדענים. במדעי ההתנהות נוסיף - שלא להפסיק לשאול את השאלות הנכונות.
בחירת מוסד הלימוד, דומה היא לבחירת מותג. בכולם לומדים, בכולם מקבלים תואר, אין תואר זה נופל מהתואר במוסד המקביל לו לדעתי. שיקולים של מיקום, נגישות ונוחות, יותר מובנות לי משיקולי שיוך. שגיב, אחרי שתתעמק במניעך האמיתיים בבחירת התחום, בדוק התאמתך האישית, הלימודית והאישיותית לתחום, ומשם הדרך להצלחה עומדת לרשותך. בהצלחה. איש אבירם