שלום רב, אני מסיימת השנה את התואר הראשון שלי במסלול דו-ראשי קרימינולוגיה וסוציולוגיה אנתרופולוגיה באוניברסיטת בר אילן. השנה אני מתנדבת בקרב אוכלוסייה שמתמודדת עם מחלה נפשית וגם עובדת בתחום. אני מעוניינת השנה להירשם לתואר שני, אשר ייתן לי את הכלים ואשר בסופו אוכל למצוא עבודה בתחום של עזרה לאנשים. אני לא מעוניינת לעשות תזה ולכן אני לא בוחרת במסלול של דוקטורט. כמו כן, אני לא מעוניינת להתחיל מחדש תארים ראשונים הן בעבודה סוציאלית והן בפסיכולוגיה. אני מעוניינת פשוט בתואר שיש לו דרישה בשוק העבודה, לא מעוניינת להשקיע בתואר שני שיהיה רק תיאורטי. תודה רבה :)
ש
שני יונגר
אני בעד הסבה לעבודה סוציאלית
שלום שרית,
אני חושבת שאת לא צריכה להתנגד ללימודי הסבה לעבודה סוציאלית לתואר ראשון. התואר ילמד אותך בדיוק ובפרקטיות רבה איך באמת לעזור לאנשים. לאחר מכן תוכלי גם למצוא עבודה כעובדת סוציאלית במסגרת המתאימה לך. כל תואר שני אחר שאת יכולה לשקול אותו הוא תואר טיפולי כזה או אחר, אשר יצריך ניסיון בתחומי טיפול פני והשלמות של קורסים בפסיכולוגיה. אין בהכרח השפעה לתואר שני אם את לא רוצה להיות מטפלת. רק אני טיול חייבים בהרבה מקרים להיות אקדמאים בעלי תואר שני כדי לעסוק בתחומם.