היי, שנים רבות שאני יודעת ומכוונת על עבודה עם נוער בסיכון ושנים שכיוונתי על לימודי עו"ס. היום, לאחר אינספור בירורים, הבנתי שציון הפסיכומטרי לא מספיק לשום מוסד לימודים. בעקבות כך, התחלתי לחשוב על דרך אחרת לעבודה מהסוג הזה ואולי אף יותר מתאימה לי כמו קרימינולוגיה\ פסיכולוגיה או שילוב של שניהם. אני נורא מבולבלת ורוצה להבין את ההבדל בין שני התארים והאם יש עוד משהו שפיספסתי? האם עדיף לי לנסות לשפר פסיכומטרי ושנה הבאה לנסות את מזלי בתואר עו"ס או להתחיל כבר השנה לימודי קרימינולוגיה? אשמח לתשובות ובכלל מידע על ההבדל בין התארים שלא כל כך מובן לי, יתרונות וחסרונות ודעתך בנושא. המון המון תודה! כיף שיש מקום כזה לשאלות כיוון שאני בטוחה שהמון חשים את התסכול הרב שאני חשה בו כבר זמן מה....
ש
שני יונגר
מה ללמוד כדי לעבוד עם נוער בסיכון?
שלום עדן,
יש לך גם אפשרות ללמוד באפיק המעבר לאוניברסיטה המתקיים באוניברסיטה הפתוחה. יש מסלול מיוחד למעבר ללימודי עבודה סוציאלית למי שלא התקבל על סמך נתונים ראשוניים. לגבי קרימינולוגיה ופסיכולוגיה, הפסיכולוגיה פחות מתאימה לעבודה עם נוער בסיכון אך קרימינולוגיה קצת יותר. מה שכן אין הבה מה לעשות עם התואר הראשון בתחום. אפשרות נוספת שאולי לא חשבת עליה היא דווקא חינוך, כאשר יש גם מסלולים בחינוך העוסקים בנוער בסיכון. זה יכול להיות מעולה ומדויק מאוד למטרות שלך. חשבי על כך.