שלום רב, הייתי רוצה לקבל קצת פרטים על התואר במדעי ההתנהגות. המכללה למנהל הציעו לי לעשות את התואר הזה מכיוון שאני לא עומד בתנאים לפסיכולוגיה. מה ההבדל בין פסיכולוגיה ומדעי ההתנהגות.? מה אני בעצם לומד במדעי ההתנהגות? מה אני אוכל לעשות לאחר התואר?: האם יש אפשרות לעבוד או לשלב עבודות טיפוליות לאחר התואר? אפשרי להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה עם תואר במדעי ההתנהגות? ואם כן מה הסיכויים?
ל
ליאור
המשך
1.אני מברר ואני יותר נוטה ללכת ללימודי מדעי ההתנהגות בחטיבת ניהול משאבי אנוש. השאלה שלי היא אם אני הולך עם המסלול הזה זה יפגע לי בסיכויים להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית? 2. אני יודע שכדי להתקבל לתואר השני צריך ניסיון מחקרי ו2 המלצות. אפשר להשיג את זה דרך החטיבה בניהול משאבי אנוש? אפשר לשלב עם החטיבה התנדבות כדי לקבל את ההמלצה?
ש
שני יונגר
לא למסלול משאבי אנוש
שלום ליאור,
1. אם אתה בוחר במסלול הזה, אתה בהחלט מתרחק מהחלום ללמוד לתואר שני בקלינית. אם אתה רוצה ללמוד לתואר שני בקלינית, אז העדיפות הכי גבוהה היא לפסיכולוגיה הלבד ואם אין ברירה אז למדעי ההתנהגות. כל תוספת נוספת גורעת משמעותית מהסיכויים שלך להתקבל לתואר. 2. לא הייתי בונה על זה בכלל. התנדבות היא דרך מצוינת כדי לקבל המלצות מתאימות, כן.
בברכה, שני
ל
ליאור
המשך
קודם כל תודה על התשובות. אני רוצה לשתף בהתלבטות שלי. אני רוצה ללמוד תואר שלא יסגור לי אופציות לעתיד. כרגע אני לא יודע במה אני ארצה לעסוק לאחר התואר. יעוץ והשמה, ניהול משאבי אנוש או בהדרכה וקואוצ'ינג. ולכן אני רוצה ללמוד תואר שלא יסגור לי את האופציות שלאחריו מכיוון שאם אני אלמד תואר במדעי ההתנהגות עם התמחות במשאבי אנוש אז זה יקטין לי את הסיכויים להתקבל לקלינית כמו שאמרת. מה את ממליצה לי לעשות?
תודה מראש,
ש
שני יונגר
התואר במדעי ההתנהגות
שלום ליאור,
התואר במדעי ההתנהגות הוא תואר המשלב פסיכולוגיה סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, בדרך כלל. זו באמת האלטרנטיבה של מי שלא מתקבל למסלולי הלימוד לפסיכולוגיה ועדיין מעוניין באפשרות להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה. עם תואר ראשון לא ניתן לעסוק בתחומים טיפוליים בכל מקרה, לא משנה מי מהתארים, תואר ראשון פשוט לא מספיק. אם תרצה לעסוק בכל תחום טיפולי שהוא, יהיה עליך להמשיך לתואר שני בתחום טיפולי מסוים. לגבי הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה לאחר תואר ראשון במדעי ההתנהגות. כאן עליך לקחת בחשבון שלמרות שאתה רוצה ללמוד פסיכולוגיה מתחשבים בתואר הראשון כולו ולא רק בחלק הפסיכולוגיה מהתואר. לכן עליך לעמוד ברף הציונים הגבוה הנדרש לתואר שני בפסיכולוגיה.