האם תואר ראשון במדעי ההתנהגות מאפשר לי ללמוד תואר שני בעבודה סוציאלית?
האם תואר ראשון במדעי ההתנהגות מאפשר לי ללמוד תואר שני בעבודה סוציאלית?
נופר
1 תגובות
כי ידוע לי שבתואר ראשון של עבודה סוציאלית יש שנת סטאז', ומה הסיכויים להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה ?
ש
שני יונגר
תואר שני בעבודה סוציאלית או בפסיכולוגיה
שלום נופר,
בעבודה סוציאלית הסטאז' הוא חלק מהעבודה עצמה. כלומר כדי לחתום בפנקס העובדים הסוציאליים יש לעבוד בעבודה סוציאלית ולא מספיק רק התואר. אבל הסטאז' הוא עבודה ממשית, בניגוד למקובל בתחומים אחרים שבהם מרוויחים שכר מינימום עבור הסטאז'.
לגבי תואר שני בעבודה סוצילאית לאחר תואר ראשון במדעי ההתנהגות. את יכולה לנסות ולהתקבל למסלול ההשלמות לתואר שני הקיים באוניברסיטאות בלבד שזהו מסלול בן 3 שנים בו משלימים את הידע ןוההתנסות המעשית הדרושה בתואר הראשון במהלך השנה הראשונה ובשנתיים שלאחר מכן משלימים את שעות העבודה המעשית הדרושות בתואר הראשון והשני ואת הידע התיאורטי הדרוש לתואר השני. אלו שלוש שנים עמוסות ולחוצות כמו תואר ראשון נוסף. אך בסופן יהיה בידיך תואר שני בעבודה סוציאלית.
אם לא תרצי לעשות את כל המסלול העמוס לימודי ההסבה לעבודה סוציאלית אורכים כשנתיים שניתן לעבוד במשרה חלקית במקביל אליהם כי הם לא נורא עמוסים מבחינת שעות לימוד.
לגבי הסיכויים להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה, זה מאוד תלוי בציונים שלך בתואר הראשון וכמות שעות ההתנדבות בקהילה שהתנדבת וכמובן בהמלצות המרצים ובציון המתאם שתוכלי להגיע אליו. לכן קשה לומר כי מאוד קשה לכולם להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה. הכל תלוי כמה תהיי מוכנה להתאמץ