מכללת רופין או אוניברסיטת אריאל, או עבודה סוציאלית קלינית
מכללת רופין או אוניברסיטת אריאל, או עבודה סוציאלית קלינית
דנה
2 תגובות
שלום, הבנתי שמנהלי הפורום לא יכולים לתת חוות דעת/המלצות בנוגע למוסדות הלימוד אך אשמח אם מישהו מהמגיבים יוכל לעזור לי. אני מתלבטת בין מדעי ההתנהגות במכללת רופין ובאוניברסיטת אריאל (שם יש גם אופציה לדו חוגי פסיכולוגיה - סוציולוגיה ולא הצלחתי להבין מה ההבדל בלימודים עצמם האם הם יותר קשים?) מעבר לכך אני מודעת לקושי בסיום תואר עמוס זה בממוצע 90 ומעלה למי שרוצה להמשיך לתואר שני ומפחדת "לבזבז" 3 שנים מהחיים אם לא אגיע אליו. אז שוקלת תואר ראשון בעבודה סוציאלית. האם אוכל לבצע השלמות ולהתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה? בנוסף, הבנתי שניתן לעשות תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית, אשמח לשמוע באילו מוסדות קיים תואר זה ומה אפשרות התעסוקה איתו.
תודה רבה!
ש
שני יונגר
לימויד פסיכולוגיה או עבודה סוציאלית
שלום דנה,
ללא ההשוואה בין מוסדות הלימוד אענה על שאר חלקי שאלתך. 1. תואר דו חוגי במהותו הוא תואר עמוס יותר ולכן קשה יותר מתארים חד חוגיים או רב תחומיים כגון מדעי ההתנהגות. גם כמות נקודות הזיכוי לתואר שכזה גדולה יותר מלתואר ראשון חד חוגי. הציון הממוצע הכללי הוא שמחושב לצורך תואר שני בפסיכולוגיה. 2. לא ניתן לעשות השלמות מתואר ראשון בעבודה סוציאלית לתואר בפסיכולוגיה, אך אם ממוצע הציונים שלך בתואר מספיק גבוה תוכלי ללמוד לחוג שאחרי תואר בפסיכולוגיה ולנסות להתקבל ללימודים בדרך זו. 3. תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית בשמו זה קיים באוניברסיטת חיפה. אך יש מסלולים מקבילים בשאר האוניברסיטאות. אפשרויות התעסוקה הן בעבודה פרטנית טיפולית עם קבוצות ויחידים. זה לא טיפול פסיכולוגי כפי שנלמד בתואר שני בפסיכולוגיה. המעורבות של העובד הסוציאלי היא גבוהה מאוד לעומת זו של הפסיכולוג.
תואר שני בפסיכולוגיה/עבודה סוציאלית
היי שני, תודה רבה על התגובה המהירה והמפורטת. לא כל כך הבנתי באיזה חוג מדובר שאיתו אולי אוכל להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה עם תואר ראשון בעבודה סוציאלית, אשמח אם תוכלי לפרט עליו. בנוסף, ראיתי שבשאר האוניברסיטאות יש כל מיני מסלולים לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית למשל - טיפול בילדים ונוער או במצבי לחץ וטראומה. אינני מעוניינת להגביל את עצמי, האם המסלולים האלה פשוט מתמקדים בתחומים אלו וניתן לקבל כל מטופל כל עוד התואר הוא קליני? וכמו כן, האם זה ידוע לך על עובדים סוציאלים קלינים שהקימו קליניקה ומטפלים באופן פרטי או שמא זו רק אפשרות שתלויה באוויר?