שלום, שמי נוי ואני נרשמתי להתחיל לימודי תואר ראשון רב תחומי בקרימינולוגיה וחינוך במכללת גליל מערבי בעכו , תואר של בר אילן. העניין הוא שהבנתי שיש בעייתיות להמשך לתואר שני עם התואר הרב תחומי של בר אילן. רציתי לדעת מה לעשות? האם ללכת על תואר דו חוגי בקרימינולוגיה וחינוך? או רב תחומי? מה ההבדל בין השניים? עם מה לא תיהיה בעיה ללכת לתואר שני? העניין הוא שעדיין לא החלטתי אם התואר השני יהיה בקרימינולוגיה או בחינוך ובגלל ששניהן מקצועות שמעניינים אותי מאוד ארצהללמוד את שניהם.
ש
שני יונגר
תואר דו חוגי או רב תחומי
שלום נוי,
חשוב להסביר שוב ושוב לבאי הפורומים למיניהם את המשמעות של תואר רק תחומי. לאחר שנים שנקראו תארים מסוג זה BA כללי שינוי מוסדות הלימוד את שמות התארים לתואר רב תחומי. אך בפועל למעשה מדובר בתואר BA כללי שבו לומדים מכללות של תחומים יחד.
הסיבה שיש בעיה להמשיך מתארים אלו לתואר שני היא פשוטה מאוד, כי אין התמחות בשום תחום ספציפי ולכן יש לעבור השלמות רבות מאוד כדי להמשיך לתואר שני בתחום יחיד.
לכן, בכל מקרה אני ממליצה על תואר דו חוגי, לא משנה באיזה תחום תרצי להתמקד בסופו של דבר תואר דו חוגי הוא באמת תואר המכיל שני תארים לעומת תואר רב תחומי שהוא פשוט תואר אקדמי כללי. את ההחלטות לגבי תארים מתקדמים תשאירי לעוד 3 שנים מהיום.