שלום אני מתעניינת בלימודי תואר בתחום הניהול משאבי אנוש, לפי הכוונה למוסדות לימוד הפנו אותי לתואר שירותי אנוש. כך הגעתי למכללת עמק יזרעאל ואוניברסיטת חיפה. ההבדלים: מכללת עמק יזרעאל מציעה לי להיכנס לשנת לימודים הקרובה בתנאי לעבור מבחן באנגלית בלבד, המכללה מרשימה ומדובר בתואר חד חוגי. לאחר מעבר על חומר הלימוד באמת מצאתי התעניינות. באוניברסיטת חיפה יש לי צורך בבחינה פסיכומטרית (בפועל אני אמורה להתחיל קורס פסיכומטרי בחודש הקרוב) הציון שעליי להוציא הוא 569 והחוג הוא דו חוגי כך שהתואר פחות מתעמק במשאבי אנוש. השיקולים שלי לאיזה מסלול עדיף לי לפנות. כמובן שתמיד עדיף אוניברסיטה אבל כאן מדובר בתואר דו חוגי שאין לי בכלל כיוון עם איזה חוג לשלב את התואר, ואם אצטרך לעשות קורס פסיכומטרי כפי שתכננתי אני מבזבזת שנת לימודים שלמה כי אין סמסטר ב' לתואר. אז אני חוששת שגם אאבד זמן יקר וגם בסופו של דבר אולי לא אתקבל לאוניברסיטת חיפה. אני בדילמה רצינית איזה מסלול לבחור. ועד שיגיע מועד הבחינה באנגלית למכללה אני כבר יהיה מחויבת לקורס הפסיכומטרי. אני מתוקצבת בזמן ....מה אתם מייעצים לי לעשות האם זה נורא אם התואר במכללה האם עדיף לקחת סיכון ולפנות לתואר הדו חוגי הלא ברור ממה יהיה מורכב ואם בכלל אתקבל הצילוווווו אני אבודה אה עוד שאלה קטנה האם מקומות העבודה באמת נותנים יחס רב למוסד הלימודים??? תודה מקרב לב
מ
מנהל הפורום
קודם כל, חשבו שתדעי שיש הבדל
בין תואר במשאבי אנוש לתואר בשירותי אנוש. תואר במשאבי אנוש עוסק בניהול של עובדים, בפיתוח צוותים בארגונים, בפיתוח קריירה לעובדים בארגון וכדומה. תואר בשירותי אנוש עוסק במוסדות מדינה שנותנים שירותים ציבוריים, ובמערכי שירות לקוחות בחברות פרטיות, כשהמוקד אינו על העובדים דווקא, אלא על מערכת של גורמים שכוללת - מנהלים, עובדים ולקוחות. אני מציעה לך קודם כל להתייחס להבדלים האלה ולבדוק למה את רוצה לכוון.