היי, אני בת 24 מתכננת ללמוד מדעי ההתנהגות לתואר ראשון. אני רוצה להתמחות בתחום משאבי האנוש או התנסותית מה שמציעים במכללה למנהל. רציתי לדעת האם יש אפשרויות תעסוקה לאחר התואר? או שבעצם זה ביזבוז זמן? אשמח לתשובה כנה :) תודה
ד
דנה
פרטים ועזרה
היי, אני סטודנטית למדעי ההתנהגות במכללה, לא במשאבי אנוש אלא בתקשורת אבל יש לי חברות שלומדות את זה. חטיבת משאבי אנוש היא לא סתם החטיבה הגדולה ביותר של מד"ה, ומהסיבה הפשוטה שהיא מאוד פרקטית משאר החטיבות, היא מספקת לסטודנט מקצוע בטוח ביד. לדעתי תמיד יש ביקוש למשרות של משאבי אנוש וכוח אדם וכל מה שקשור לניהול בתוך ארגון. אם כבר ללמוד את הנושא עדיף תואר משום שרוב השוק דורש לפחות תואר ראשון ואם תבואי עם תעודה ללא ניסיון לא הסתכלו עליך ממטר. מעבר לכך, מקומות העבודה כן מסתכלים על איפה למדת ואם כבר ללמוד אז במקום שיודעים שיוצאים משם בוגרים עם כל הכלים, אין מה לעשות, למכללה יש שם מאוד טוב בשוק. גם אני הייתי לפני שנתיים באותה דילמה ושאלתי את עצמי את אותן השאלות וכשהייתי בפגישת יעוץ ביקשתי לדבר עם בוגר או סטודנט של המכללה כדי שיוכל לספק לי את כל התשובות וכדי ש"יאשר" לי שיש לי יתרון על אחרים. המלצה שלי אליך ואת זה חשוב שתביני, שאם את רוצה לעבוד בתחום הזה אז את תצליחי, תמיד תשימי לב גם מול חבריך לכיתה מה מייחד אותך משאר הסטודנטים שיסיימו איתך את התואר כלומר, בראיון עבודה את מביאה 70% מעצמך(תכונות אופי, חוזקות אישיות) ועוד 30% זה ההשכלה שלך כי בתכלס הם יודעים שיש לך את ההשכלה המתאימה. ממליצה לך ללכת לפגישת יעוץ ולבקש לדבר בוגר שיוכל באמת לספר לך את כל האופציות ומה המצב כרגע בשוק.
ש
שני יונגר
לימודי מדעי ההתנהגות
שלום מורן,
בתחום משאבי האנוש יש עבודה, הדרך ארוכה ולא פשוטה למי שרוצה להגיע לתפקידים ניהוליים בתחום, אך יש עבודה למסיימי תואר ראשון.
החטיבה ההתנסותית מטרתה להכין את הסטודנטים קראת קבלה לתואר שני בפסיכולוגיה. אם את מעוניינת בתואר שני בפסיכולוגיה, אז בחרי בחטיבה ההתנסותית.