היי, אני רוצה ללמוד רב תחומי מדעי החברה במכללת עמק יזרעאל. יש שם אופציה לבחור במסגרת דו חוגית שמשלבת גם מדעי החברה וגם מקצוע נוסף.. רציתי לדעת האם זה מומלץ ובכמה זה יהיה קשה יותר מאשר ללמוד במסגרת חד חוגית. אני רוצה לשלב בין ניהול משאבי סביבה, לימודי משפט, תרבות ישראל והעמים וקרימינולוגיה. בדו חוגי הקרימינולוגיה יקבל יותר נ"ז. בנוסף, במה אפשר לעבוד עם התואר הזה ללא תואר שני? אולי עדיף לי כבר ללמוד מדעי ההתנהגות? תודה מראש.
ש
שני יונגר
לימודי תואר דו חוגי
שלום אור,
כפי שאני כותבת לכל המתעניינים בתארים דו חוגיים, זה בהחלט יותר עמוס מתואר חד חוגי ולכן כאשר בוחרים ללמוד לתואר דו חוגי, תמיד הכי חשוב לזכור כי התוספת של החוג הנוסף כדאי מאוד שתהיה משלימה לתחום השני. כלומר אם אני רוצה לשלב למשל בין שני תחומים שמאוד מתאימים זה לזה אני אבחר ללמוד למשל תואר דו חוגי בתחומים כלכל וניהול, המשלימים זה את זה.
לגבי התחומים שתארת, לא ממש ברור האם אתה רוצה לשלב בין שני תחומים או יותר והאם מדובר בחטיבה נוספת או בתואר דו חוגי ממש (יש הבדל).
לגבי מדעי החברה, בעיקרון אין זה ממש מקצוע ולכן אין הרבה מה לעשות עם התואר לאחר סיום הלימודים, קח זאת בחשבון. בעיקר בתחום הקרימינולוגיה ומדעי ההתנהגות מומלץ מאוד לקחת בחשבון תואר שני מייד עם סיום התואר הראשון.
בברכה, שני
א
אור
תשובה
אני רוצה ללמוד מדעי החברה בתואר דו חוגי. כלומר לקחת קורסים של תרבות ישראל והעמים, משאבי הסביבה, ולימודי משפט - בהיקף של 60 נ"ז, ובנוסף עוד 60 נ"ז בקרימינולוגיה. ככה אני מקבלת שני תארים במקום אחד. השאלה היא כמה זה מצריך ממני מבחינת השקעה? והאם זה משנה אם אני לומדת מדעי החברה או מדעי ההתנהגות מבחינת המקצועות בעתיד?