אני מאוד מתחברת לתחום ההדרכה,ייעוץ,אבחון,הנחייה... יש למישהו מושג דרך איזה תואר אפשר לצאת לכיוונים האלו? חשבתי על מדעי ההתנהגות מההתחלה אבל כולם ,פשט כולם! אומרים שמתחילים כיועצת השמה ושם נתקעים,אפילו מנהלת בכ"א אמרה לי שהטענות נכונות...מתסכול התחלתי לברר גם על חינוך מיוחד-שונה לגמרי, אני יודעת...אבל יש בזה את העזרה וההדרכה ועוד כשזה לילדים עם קשיים בכלל עושה טוב על הלב-אבל אני לא רוצה להיות מורה..! הייתי הולכת לפסיכולוגיה אבל מפחיד אותי מאוד המבחן שלפני התואר ה2 שהבנתי מאוד מאוד מאוד קשה.....בקיצור אפשר להבין את הבלבול הענק שלי
ש
שני יונגר
לימודי מדעי ההתנהגות
שלום רוני,
נראה שנכנסת לפורום הנכון. עיקר תחום ההדרכה וההנחייה מגיע מעולם מדעי ההתנהגות. רוב אנשי ההדרכה בארץ עובדים בתחום משאבי האנוש או בהדרכה בתחום המנהל עסקים.
לגבי התקעות, אני מסכימה, שמרבית רכזי הכ"א נתקעים ולא מצליחים להתקדם בתוך התפקיד, אך תמיד אפשר לעבור לעבוד בחברות הדרכה או להתחיל ולבנות קריירה במקביל לעבודה היומית הרגילה.
לגבי מדעי ההתנהגות, זו גם דרך להגיע לתחום הטיפול הפסיכולוגי, אם תרצי בכך, אבל את זה באמת תדעי רק במהלך הלימודים.
אני ממליצה לך להתחיל ללמוד מדעי ההתנהגות ולהחליט מה תעשי בהמשך, אם תלכי לכיוון של לימודי תואר שני בתחום טיפולי או תלכי לתחום של הנחיית קבוצות ואימון, מה שיותר יתאים לך בהמשך.