שלום, אני מחפשת מכללה לעשות בה תואר ראשון במדעי ההתנהגות. שמעתי על האקדמית תל אביב יפו וגם על מכללת נתניה. יש לכם עוד רעיונות? המלצות? יש פה בוגרים? אפשר לעשות משהו בכלל עם תואר ראשון או שחייבים להמשיך לתואר שני?
ש
שני יונגר
לימודי מדעי ההתנהגות
שלום שיר,
אינני יכולה להמליץ על מכללות כמנהלת בפורום, אך אני רוצה לענות על החלק הארחון בשאלתך.
ראשית, כדי מאוד להמשיך לתואר שני לאחר התואר הראשון, כי עם התואר הראשון במדעי ההתנהגות אפשר לעשות מעט מאוד. עם זאת, את לא חייבת לדעת כבר עכשיו מה תרצי לעשות בעתיד, אלא תני לידע שתצברי בלימודים ובעתיד גם בעבודה להוביל אותך לכיוון שהכי מתאים לך.
שנית, יש מכללות פרטיות מצד אחד ומכללות ציבוריות מצד שני. אני ממליצה לך שבין היתר תקחי בחשבון גם את הנטל הכספי שבעלות הלימודים כחלק מהשיקול שלך בבחירת המכללה בה תלמדי.
אם תרצי השירות של האתר יוכלו להפנות אותך לכל המכללות האפשריות ללימודי מדעי ההתנהגות באזור המרכז כדי שתוכלי להשוות ביניהן ולבחור בזו המתאימה לך ביותר.
בברכה, שני
ש
שירי ליברמן
תשובה
הי שירן
בחירת מוסד לימודים היא אכן לא דבר פשוט, ההיצע הוא גדול מה שמקשה על הבחירה אני מאד ממליצה לך להגיע לימים פתוחים במכללות בהן את מתעניינת ובכלל , בימים אלו נפגשים עם יועצי לימוד, סגל אקדמי, בוגרים וסטודנטים , מה שיכול לעזור לך בבחירה.
לגבי שאלתך כבוגרת תואר ראשון תוכלי להשתלב בשוק העבודה במגוון משרות בתחומי: משאבי אנוש, שיווק, פרסום, מכוני אבחון , עמותות וכו' תואר שני ונסיון תעסוקתי יכולים להוביל לתפקידים בכירים יותר