רציתי לדעת מה האופציות שלי לתואר שני כאשר בידי יש תואר ראשון בסוציולוגיה אנתרופולוגיה.
בנוסף- רציתי לדעת האם יש הבדל בין התארים: "תואר שני בסוציולוגיה ארגונית יישומית" לבין תואר "תואר שני בפסיכולוגיה ארגונית יישומית" לבין התואר "יועץ ארגוני" או ששלושתם בעצם זה אותו התואר ואין כלל הבדל בין שלושתם? בסופו של דבר כלל תארים אלה מובילים לתפקיד היועץ האירגוני?
לתשובתך אודה, בברכה, רותי.
ש
שני יונגר
ההבדל בין סוגי היועצים הארגוניים
שלום רותי,
לתואר שני תוכלי ללמוד בין היתר גם סוציולוגיה ארגונית, אנתרופולוגיה, ותארים נוספים הדורשים השלמות מתאימות. השאלה היא מה תרצי לעשות מבחינת תעסוקה ואז אוכל לתת לך תשובה מלאה יותר.
לגבי ההבדלים בין סוציולוגיה ארגונית לפסיכולוגיה ארגונית, זו נקודת המוצא, הפאן החברתי של הסוציולוגיה והפאן הפסיכולוגי של הפסיכולוגיה הארגונית. יש גם יועצים ארגוניים כפי שרשמת שהם אינם סוציולוגים או אנתרופולוגים. נקודת מוצא אצלם היא עסקית.
לכן יש הבדלים בין התארים, אך המטרה זהה, כולם פועלים במטרה לשפר תהליכים פנים ארגוניים, אם על-ידי אבחון פסיכולוגי סוציולוגי או אבחון עסקי ניהולי. וכן, כלל התארים מובילים להיות יועץ ארגוני.
מקווה שעניתי על שאלתך.
בברכה, שני
ר
רותי
תודה רבה על התשובה...אבל..
זאת בדיוק הבעיה. אני לפני תואר ראשון ואני מאוד מתלבטת מה ללמוד. פסיכולוגיה סוציולוגיה ואנתרופולוגיה - כולם מעניינים אותי ובנוסף גם תואר שירותי אנוש. אני פשוט נמצאת בדילמה מכמה סיבות- 1. לסוציולוגיה אנתרופולוגיה אני מתקבלת לשנת לימודים 13 ולפסיכולוגיה אני אצטרך לשפר פסיכומטרי ובגרות אחת ולכן אספיק לשנת לימודים 14. 2. מבחן המתא"ם בפסיכולוגיה שיכול להיות יהווה מכשול וייקח זמן. 3. האם כדאי להתחיל כמה שיותר מוקדם משום שדרוש תואר שני לתעסוקה בתור יועץ ארגוני. 4. מה התואר שיותר נחשב כביכול? מבחינת- מה המעסיקים מעדיפים? אני רוצה לעבוד בחברה גדולה בסופו של דבר. 5. האם יש דברים מגבילים בכל תואר? כלומר- תואר שני בפסיכולוגיה ייתן לי אישור לחתום על איבחונים לפי מה שהבנתי. ובנוסף- אני אחשב כפסיכולוגית לכל דבר מטעם המדינה. אבל מה סוציולוגיה תואר שני נותן לי שהאחרים לא? וכנ"ל תואר שני ביעוץ אירגוני? 6. אני לא כל כך יודעת לכוון אותך ל"מה אני רוצה לעסוק בסופו של דבר" כי הכל יכול להשתנות וגם המידע שנמצא ברשותי כרגע לא כל כך מאפשר לי לדעת.
שוב, לתשובתך אודה, בברכה, רותי.
ש
שני יונגר
קצת סדר בבלאגן
שלום רותי,
אין טעם להתמודד על מקום בלימודי פסיכולוגיה רק בשביל לעסוק בייעוץ ארגוני. התואר הראשון בסוציולוגיה אנתרופולוגיה מספקי בהחלט. בהחלט דרוש תואר שני לייעוץ ארגוני, לכן התחום גם נלמד לתואר שני, כדי לתפוס שתי ציפורים במכה אחת.
אני גם מסכיה שלעבוד בחברה גדולה זו בהחלט מטרה מצויינת, אבל באיזה תחום בדיוק? האם את יודעת מה תרצי לעשות באותה חברה גדולה? מכל תחומי הלימוד שציינת פה כדאי מאוד מאוד שתעשי הכל כדי להגיע לתחום משאבי האנוש, בחברה גדולה זה עוד יותר טוב כמובן. משם עם תואר שני בייעוץ ארגוני בהחלט הדרך שלך להצליח גם בתחום הייעוץ תהיה פשוטה יותר.
שקלי גם ללמוד לתואר במשדעי ההתנהגות, אולי יהיה קל יותר להתקבל אליהם. התואר בסוציולוגיה אנרופולוגיה מאתים, אך באופן יחסי הכי מעט משלושת התחומים המדוברים: פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות, סוציולוגיה אנרופולוגיה.
אני מאוד מקווה שהייתי ברורה, ולא בלבלתי אותך עוד יותר.