שלום רב, החלטתי שאני רוצה ללמוד טיפול בתנועה ובמחול. הייתי רוצה לדעת מיודעי דבר, מה הן אפשרויות התעסוקה בתחום תו"כ ועם סיום הלימודים? לאיזה קהל יעד פונה טיפול מסוג זה?
בנוסף- איפה ניתן ללמוד זאת היום? תודה רבה ענבל
ש
שני יונגר
לימודי טיפול בתנועה ובמחול
שלום ענבל,
אפשרויות התעסוקה למטפלים בתנועה ובמחול הן: עבודה במסגרת בתי ספר בחינוך הרגיל ובחינוך מיוחד. בנוסף, ניתן לעבוד בשיקום ובמכוני טיפול למיניהם אופן פרטי או כשכירה.
לגבי קהל היעד, ראשית יש להיות בעלת תואר ראשון רלוונטי וכמובן זיקה לתחום, כלומר להיות בעלת ניסיון בתחום המחול. שנית יש לעבור ראיון אישי כחלק מתנאי הקבלה.
יש חובה להיות בעלת זיקה לתחום, זה החלק החשוב ביותר בעיני כדי להיות גם טובה בו.
בברכה, שני
ע
ענבל
תרפיה בתנועה??
היי שני, תודה על תשובתך.
כמו שזה נראה כרגע, אני מעוניינת בקלינקה פרטית משלי, על בסיס טיפולים שוטפים, בדיוק כמו שהולכים לפסיכולוג או לפסיכותרפיסט. אני מעוניינת ללמוד תרפיה במחול בשל אהבתי הגדולה לעולם הריקוד (ניסיון לא רב, אבל אהבה גדולה) וכמובן בגלל הצורך הטבעי שלי לטפל, יכולת האבחון ורצון לעזור לאנשים.
ד.א אינני מעוניינת בטיפול בילדים, כי אם בחבר'ה צעירים, בוגרים ומבוגרים בעלי "בעיות נורמטיביות" של חיפוש עצמי, הזקוקים לתמיכה, ייעוץ והכוונה.
האם תרפיה בתנועה אכן יוביל אותי למה שאני רוצה והצגתי מעלה? או שעליי להשאיר את הריקוד לחוד ואת הטיפול לחוד? ואז נשאלת השאלה כמובן- איזה מקצוע יתאים לי?
תודה על תשובתך :) ענבל
נ
נוה
מידע על תואר שני בתרפיה בתנועה
ע
ענבל
שכחתי לציין
אגב, חשבתי ללמוד פסיכותרפיה גופנית (הלימודים של 5 שנים) אבל אני מאוד רוצה לשלב את עניין המחול והתנועה. איפה לומדים טיפול במחול ותנועה למעט אונ' חיפה, סמינר הקיבוצים ומכללת לסלי?
ש
שני יונגר
לימודי טיפול בתנועה ובמחול המשך
שלום ענבל,
אין שום מניעה לעסוק בטיפול בתנועה אצל מבוגרים או נוער, פשוט הצגתי לפניך את האפשרויות העיקריות. ודרך אגב כדאי מאוד לעסוק בתחום במסגרת משרד החינוך, בשביל שעות עבודה פורמאליות קבועות, כי לוקח זמן עד שבונים קליניקה פרטית. וגם אז תמיד טוב לשמור על קשר עם ארגונים גדולים היודעים לספק עבודה באופן שוטף.
התרפיה בתנועה ובמחול יכולים להוביל אותך למה שאת רוצה לעשות בעתיד, אך זכרי להיות סבלנית בבניית הקליניקה שלך. וחשוב שתצליחי ליצור קשרים עם כמה שיותר גופים גדולים שרלוונטים לך כדי להגדיל לעצמך את כמות התעסוקה.
לגבי השאלה מי מהמקצועות יתאים לך יותר, אולי כדאי שתעני על כך בייעוץ עם יועצי במוסדות הלימוד. זה יכול להקל.
בעניין הטיפול, פסיכותרפיה היא רעיון מצויין, השאלה היא אם יש לך את הרקע האקדמי המתאים, אם כן זה מעולה. חשוב לציין כי אין סתירה בין המקצועות ולהפך, אפילו כדאי שתחזיקי ביותר מאחד כדי להגדיל לעצמך את כמות התעסוקה כמטפלת. אני מניחה שכפסיכותרפיסטית סיכוייך גדולים יותר להיות בעלת קליניקה פרטית בעתיד. זה תחום שבו הרבה יותר מקובל להחזיק קליניקות פרטיות.
אפשרויות נוספות למקומות לימוד: מכללת וינגייט, מכללת דוד ילין, המכללה האקדמית לחברה ואומנויות, חותם תנועה.
מקווה שלא פספסתי אף אחד.
בברכה, שני
נ
נטע
התלבטות דומה
שלום ענבל, אני יודעת שעבר זמן מאז שכתבת הודעה זו, אך במקרה נתקלתי בהתכתבות וראיתי כי המטרה שלך היא משהו שגם אני מכוונת אליו. אני כרגע לקראת סיום תואר ראשון בפסיכולוגיה ומתלבטת איזה לימודי המשך לעשות כדי שיביאו אותי למקום שבו אוכל לפתוח קליניקה משלי לבוגרים של עבודה המשלבת גם את תחום התנועה שאני כבר שנים נמצאת בו. אשמח לשמוע על הדרך שלך ואם כעת יש לך תובנות על התהליך שתוכלי לשתף עמי. מקווה שתראי את ההודעה. בברכה, נטע