שלום אני אשמח מאוד לעזרתכם :) אני כבר פניתי פה בעניין עבודה סוציאלית אבל נכון לעכשיו הגעתי להחלטה שאיני מעוניינת ללמוד מקצוע זה בגלל השכר ועוד סיבות שאנשים אמרו לי. אני מאוד רוצה ללמוד מקצוע שהוא כן ניהולי אבל שיהיה בו גם משהו של התעסקות עם אנשים והבנתם, לכן התחלתי להתעניין במדעי התנהגות. השאלה שלי היא האם תואר זה הוא כמו פסיכולוגיה חייבת צורך בתואר שני על מנת להשתלב בשוק העבודה כלומר עם תואר ראשון הוא לא רלוונטי.
בקשה נוספת אם תתנו לי רעיונות עם מה אפשר ללמוד ניהול או מדעי התנהגות ובמה אוכל לעבוד לאחר תואר ראשון?
האם להנדסאי תעשייה ניהול צריך מתמטיקה ברמה מאוד גבוה?
תודה רבה
ד
ד"ר רונית שבילי
מדעי התנהגות וניהול
שלום אלה
תואר ראשון במדעי ההתנהגות מהווה בסיס המאפשר עבודה מקצועית במערכת העסקית (מנהלי אגפי כח אדם, משאבי אנוש ועוד). סביר להניח כי בכדי להגיע למשרות עבודה בכירות, רצוי להמשיך את הלימודים באחד מכיווני הקידום לתואר שני. לגבי הנדסאי תעשיה וניהול, רמת המקצועות בלימודי הנדסאי נמוכה יותר מבתואר ראשון. אופציות נוספות: ניהול משאבי אנוש? ואולי מנהל עסקים? האחרון הינו תחום ניהול שמאפשר לאחר מכן גישה לקשת מאד רחבה של תחומים במיוחד בהוספת התמקצעות (למשל, לימודי תעודה) לתחומים ספציפיים.
בברכה דר' רונית שבילי מאמנת אישית עסקית תעסוקתית
ש
שירי ליברמן
תשובה
שלום אלה
אכן כפי שנאמר אפשרי להשתלב בתחומי תעסוקה גם עם תואר ראשון בלבד- כגון- שירות וניהול לקוחות, שיווק ופרסום, משאבי אנוש-גיוס והשמה, הדרכה וכו'
ע"מ להתקדם לתפקידים בכירים יותר רצוי להמשיך לתארים מתקדמים. כבוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות תוכלי להגיש מועמדות לתארים שניים בתחומים מגוונים כגון: יעוץ ארגוני, מנהל עסקים, פסיכולוגיה, סוציולוגיה ארגונית, לימודי משפחה, קרימינולוגיה ועוד
תואר ראשון במדעי ההתנהגות כולל בתוכו את תחומי הפסיכולוגיה, הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה, יש מוסדות לימוד בהם תכנית הלימודים משלבת חטיבה/התמחות בתחום מסויים כגון: משאבי אנוש/קרימינולוגיה/פסיכולוגיה או חטיבה התנסותית /כלכלה/ניהול וכו'