שלום, מאז שאני זוכרת את עצמי עיניינה אותי הנפש של האדם, חשבתי ללמוד פסיכולוגיה אבל אז נתקלתי בתואר הנ'ל. הוא נראה לי מעניין ומקיף יותר. ואני שוקלת ללמוד אותו. קראתי כאן ובעוד מקומות שהתעסוקה היא משאבי אנוש וכו'. זה לא תחום שמעניין אותי. אני מחפשת יותר תחום טיפולי, האם עם התואר הזה אפשרי למצוא עבודה שעוזרת לאנשים/ ילדים? בתחום ריפוי בעיסוק או טיפול בחרדות ? תודה מראש
ש
שני יונגר
עבודה בתחום הטיפולי לאחר תואר במדעי ההתנהגות
שלום מירב,
התואר הראשון או בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות הוא רק הפלטפורמה ללימודי המשך לאחר מכן.
אכן משני המסלולים תוכלי להגיע בסופו של דבר לתחום הטיפול, אך קחי בחשבון כי הלימודים לא מסתיימים בסוף התואר הראשון ותואר שני הוא בגר חובה.
חשוב שתדעי, כדי להיות מטפל בארץ ולמצוא עבודה בכך ולקבל תעודת מטפל כמעט בכל תחום, יש להיות בעל תעודת מטפל ותואר שני ולא פחות מכך.
עם זאת, מומלץ וחשוב שכבר לאורך התואר הראשון תכנסי לתחום הטפולי, גם אם לא בתפקיד רשמי של מטפלת מתחום מסויים, כדי לצבור ניסיון ולהגדיל את סיכוייך להתקבל לתואר שני בתחום טיפולי הדורש קורות חיים עם ניסין בתחום.
בברכה, שני
ש
שירי ליברמן
תשובה
שלום מירב
כדי לעסוק בריפוי בעיסוק עלייך ללמוד זאת בתואר הראשון כדי להשתלב בתחומים טיפוליים תואר במדעי ההתנהגות או פסיכןלוגיה הוא בסיס מצויין אך תצטרכי להמשיך ללימודי תואר שני בתחום יש תכניות לימוד בתואר הראשון שמשלבות התנסות מעשית/עבודת שדה בתחומי הפסיכולוגיה והטיפול מה שנותן גם כלים מעשיים והתנסות וגם יכול לשפר את סיכויי הקבלה לתארים מתקדמים בהמשך