שלום, אני מתעניין בתואר ראשון במדעי ההתנהגות עם התמחות בניהול משאבי אנוש. אני מתלבט בין האקדמית בתל אביב לבין המכללה למנהל? האם באחד מביניהם התואר נחשב יותר מבשני? חשוב לי שיהיה גם דגש על הצד העסקי והניהולי בתואר ולא רק מדעי ההתנהגות. אשמח לשמוע את המלצתכם.
תודה.
ש
שני יונגר
מדעי ההתנהגות ומשאבי אנוש
שלום אור,
ללא השוואות בין התארים שני התארים הנ"ל הם תארים במדעי ההתנהגות. החלק של ניהול משאבי אנוש מקבל מקום מאוד קטן במהלך התואר בסה"כ 10 נקודות מהתואר כולו. אני חושבת שאם אתה רוצה יותר דגש על הצד הניהולי אז כדאי שתפנה לכיוון של תואר ראשון בניהול או מנהל עסקים עם התמחות במשאבי אנוש.
השאלה היא למה אתה מכוון בסוף התואר. אם אתה מכוון לתחום הניהול אז לך על תואר במנהל עסקים ואם לכיוון של משאבי אנוש אז לך על התואר במדעי ההתנהגות.
האם עניתי לשאלתך? שני
א
אור בוגין
מדעי ההתנהגות עם התמחות במשאבי אנוש
שני שלום, תודה רבה על התשובה.
מעניין אותי נושא מדעי ההתנהגות אך הכיוון שלי לפי דעתי עכשיו בנושא של עבודה בעתיד יהיה בתחום הניהול, יכול להיות בתחום משאבי האנוש את זה מוקדם לדעת. מכיוון שאחרי תואר ראשון אמשיך לתואר שני שהבנתי שגם אחרי תואר במדעי ההתנהגות עם התמחות במשאבי אנוש אני יכול להתקבל לMBA מנהל עסקים חשבתי להתחיל בתואר ראשון בנושא שהוא מעניין אותי אבל קשור ואחר כך להמשיך למשהו יותר ממוקד בניהול. גם לדעתי ככה המסלול שלי יהיה יותר מגוון, מדעי ההתנהגות, משאבי אנוש ומנהל עסקים. לפי פירוטי הקורסים לפחות במכללה למנהל כשליש בכל שנה בערך מוקדש לקורסים שקשורים לניהול וניהול משאבי אנוש ככה שזה נראה לי פחות שולי ממה שהצגת את זה.
מה דעתך? זה מסלול פרקטי או בזבוז זמן?
תודה רבה, אור
ש
שני יונגר
עדיף להתחיל בתואר במדעי ההתנהגות
שלום אור,
אמנם בתגובה מאוחרת מעט, אך אני מניחה שהמסלול שאתה חושב עליו יכול להיות מסלול טוב. מה שחסר לי זה המקצוע וההתמקצעות לאורך הלימודים. גם תואר במדעי ההתנהגות וגם תואר בניהול הם תארים כללים בלבד.
קשה לשים את האצבע ולומר בסופו של דבר מה יהיה המקצוע שלך ממש. אם עולם משאבי האנוש יהיה טוב לך, אז זה מעולה ואז כמובן שתואר שני במנהל עסקים או בפסיכולוגיה/ייעוץ ארגוני יהיו המשלימים האידיאליים (יותר ממנהל עסקים).
המסלול פרקטי בתנאי אחד, שתמשיך לתואר שני מכל סוג, או בתחומי משאבי האנוש או בתחומי הטיפול. לכן להתחיל בתואר ראשון במדעי ההתנהגות עדיף על תואר ראשון בניהול.
בברכה, שני
ש
שירי ליברמן
תשובה
אור שלום
לא נהוג להמליץ על מקום זה או אחר ,כן ממליצה לך להגיע לפגישות ייעוץ,ימים פתוחים , לשוחח עם סטודנטים ובוגרים , להתרשם דבר שיוכל לעזור בהחלטה
לגבי שאלתך בנושא משאבי אנוש יש שילוב של משאבי אנוש בתכניות הלימוד שציינת זה מגיע גם ל30 ש"ס ,יש תכניות לימוד המשלבות גם קורסים מעשיים וסדנאות בתחום ואף שיתופי פעולה עם חברות העוסקות בתחום הגיוס והשמה, אבחון ויעוץ ארגוני כבוגר מדעי ההתנהגות תוכל להמשיך גם לתואר שני בתחום יעוץ ופיתוח ארגוני, מנהל עסקים ותחומים נוספים