שלום, יש לי התלבטות מה ללמוד מדעי ההתהגות או מדעי החברה?. אני מאוד רוצה ללמוד תקשורת בין אישית וניהול האם התואר באחד מהתחומים משלב אותם בזה? ואם כן באיזה מכללות בארץ יש את התכנית הזאת?
ש
שני יונגר
לימודי תקשרות בינאישית וניהול
שלום מתן,
לימודי תקשורת בינאישית מתקשרי בעיני הרבה יותר ללימודי מדעי החברה. עם זאת כדי להגיע לתחום מומלץ מאוד ללמוד דוברות ולהתמחות במשא ומתן או להמשיך ללימודי קורס צוערים (לאחר תואר שני) שם גם לומדים הרבה מאוד על התחום.
לגבי לימודי ניהול, זה כבר תחום נפרד כך שאולי כדאי מאוד לבחור בתואר דו חוגי משולב של מדעי החברה וניהול או מדעי ההתנהגות וניהול. בכל מקרה לימודי התואר השני יביאו אותך לכיוון אלי אתה שואף.
בברכה, שני
ג
גיא
לימודים
אני לומד באריאל למדעי החברה והרוח, מכיר תכנית דו חוגית חדשה: סוציולוגיה ארגונית. היאנפתחה בעקבות הביקוש בשוק לעובדים שינהלו את כוח האדם, שהם בעלי התמחותבסוציולוגיה ארגונית, משאבי אנוש ופסיכולוגיה. הבנתי שהיא משלבת לימודי תואר ראשון סוציולוגיה ,משאבי אנוש ופסיכולוגיה ובוגר מסלול זה יוצאעם תואר דו חוגי בסוציולוגיה ארגונית. שווה לברר נראה לי. לפי מה שהם כתבו, "התוכנית מבוססת על לימוד גישות ושיטות מובילות בחקר ארגונים ועבודה, מקנה לסטודנטים כלים להבין ולנתח ארגונים אשר פועלים בסביבה גלובלית ולהבין כיצד אופי הארגון והייחוד שלו משפיע על אפקטיביות העבודה בארגון ורווחתו הכלכלית