מדעי ההתנהגות/ פסיכולוגיה - יש באמת הבדל בתואר הראשון?
מדעי ההתנהגות/ פסיכולוגיה - יש באמת הבדל בתואר הראשון?
רעות
2 תגובות
שלום ! אני בסוף הקורס הפסיכומטרי שלי והציון שלי נמוך ( ולכן אני לא יוכל להתקבל כנראה לתואר ראשון בפסיכולוגיה) ,ובהמשך אני מעוניינת ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה , והבנתי שאני יכולה ללמוד תואר ראשון בפסיכולוגיה/מדעי ההתנהגות ושאין באמת הבדל בתואר הראשון (מבין שניהם). האם זה נכון ? במה אני יוכל לעסוק עם תואר ראשון במדעי ההתנהגות? ולאיזה תואר שני אני יוכל ללמוד עם תואר ראשון במדעי ההתנהגות?
A
ArielUniversity
במידה וזה בינתחומי..
אם את רוצה ללמוד במסלול בינתחומי אז אין כל כך הבדל. תוכנית הלימודים למדעי ההתנהגות מקנה לסטודנט ידע יסודי, מקיף ומעמיק בתחומים העיקריים של מדעי ההתנהגות: פסיכולוגיה, סוציולוגיה ואנתרופולגיה ומציעה מסגרת לימודים בינתחומית במטרה להגיע לראייה רחבה וכוללת של התנהגות אנושית וארגון חברתי. לאחר סיום הלימודים, תוכלי לעסוק בתחום משאבי אנוש, יעוץ ארגוני, או להמשיך ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית. בהצלחה
ש
שירי ליברמן
תשובה
שלום רעות,
תואר ראשון במדעי ההתנהגות כולל גם את תחומי הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה גם מתואר ראשון במדעי ההתנהגות וגם מתואר ראשון בפסיכולוגיה ניתן להגיש מועמדות לתואר שני בפסיכולוגיה את צריכה רק לבדוק אם היקף ותכני הקורסים בתואר הראשון עומדים בדרישות של התואר השני
כדי להגיש מועמדות לתואר שני בתחום זה נדרש גם ציון של מבחן מתאם , המלצות, ראיונות , נסיון שדה וכו' בהתאם לדרישות ועדת קבלה של אותו מוסד אקדמי מלבד פסיכולוגיה תוכלי להגיש מועמדות לתארים שניים במגוון תחומים כגון: יעוץ ארגוני, מנהל עסקים, לימודי משפחה, מנהל ציבורי, סוציולוגיה וכו'.