אני שוקל ללמוד מדעי ההתנהגות באקדמית תל אביב - יפו. המקום קרוב לבית ואני עומד בתנאי הקבלה. העניין הוא שהמטרה היא להמשיך לפסיכולוגיה קלינית בסופו של דבר, כדי לעבוד כפסיכולוג. אני יודע שתואר ראשון (עם ציון מתאים) במדעי ההתנהגות מתאים לקבלה לתואר שני כמו פסיכולוגיה קלינית, אבל אני תוהה אם המסלול הזה מומלץ. אין לי עניין במשאבי אנוש או כל מה שקשור לאירגונים. סוציולוגיה טיפה מעניין, קראתי קצת בנושא בימים האחרונים וזה מצא חן בעיניי. אנתרופולוגיה זה לא משהו שנכלל במסלול של האקדמית - כך הם אמרו לי.
אז למה מדעי ההתנהגות ולא פשוט פסיכולוגיה? כי אין לי איפה ללמוד פסיכולוגיה קרוב לבית עם הציונים שלי. בנוסף, אמרו לי מהאקדמית שמסלול מדעי ההתנהגות מכיל את כל הקורסים של פסיכולוגיה, ושבעצם ההבדל הוא שיש גם סוציולוגיה, והם אמרו שבפסיכולוגיה צריך ללמוד עוד משהו, למשל כלכלה, כדי לקבל תואר ראשון, בגלל שאי אפשר לצבור מספיק נקודות זכות רק מפסיכולוגיה.
אני בעצם רוצה לדעת אם זאת החלטה נבונה ללמוד באקדמית, בהתחשב בעובדה שפסיכולוגיה זה מה שמעניין אותי. האם התואר הזה באמת יכול להכין אותי ללימודי פסיכולוגיה קלינית, מבחינה מעשית, ולא מבחינת "התעודה הזאת טובה מספיק"... תודה ומצטער על החפירה. :)
ש
שירי ליברמן
תשובה
שלום יהונתן,
אני לא נוהגת לתת המלצה על מקום זה או אחר או לתת חוות דעת ממליצה לך להתייעץ עם חברי הפורום או ישירות לפנות למכללה האקדמית ולבקש לשוחח עם סטודנטים ובוגרים שסיימו את אותו מסלול