היי, אני מתחילה ללמוד השנה קרימינולוגיה ומשאבי אנוש במכללת גליל מערבי ,זהו תואר רב תחומי בחסות אוניברסיטת בר אילן..האם ייתכן שבתעודה שלי יהיה רשום רק תואר רב תחומי ולא תואר ראשון בקרימילוגיה ומשאבי אנוש ??? ואם כן זה באמת עד כדי כך משמעותי?? עוד דבר שמעניין אותי הוא מקומות העבודה שבהם אני יכולה ליישם את התואר...אני יודעת שבמשטרה ובשב"ס זה מתאים כי בשירות חובה שלי הייתי שחמ"ית אבל הייתי מעוניינת לדעת אילו עוד מקומות מתאימים כמו כן הייתי רוצה לדעת עוד פרטים על תואר בפרופילאות. תודה
ש
שני יונגר
תואר רב תחומי ופרופילאות
שלום נטע,
התואר נקרא תואר רב תחומי והתעודה בסיומו היא של בר אילן למרות שהלימודים מתקיימים במכללה. שאלת המשמעות צריכה להיות בהקשר ספציפי, ולכן עליך לזכור כי התואר הוא תואר משולב ולא תואר בתחום יחיד. בדרך כלל המשמעות היא השלמות בתחום אותו תרצי להרחיב בתואר השני, אך זה לא חובה.
לגבי לימודי פרופילאות, מדובר בהערכת אישיות של נחקר והתנהגותו במהלך חקירה או משא ומתן וכד'. ובנסוף מדובר בהערכה של חשודים שלא ידועה זהותם לפי פרופיל התנהגותם על-מנת לאתרם או לאתר את דפוס פעולתם.
תוכלי לקרוא על כך בהרחבה אם תרצי ולקבל מידע גם בבר אילן המלמד לקראת התואר הזה. זהו למעשה הפאן היישומי של הקרימינולוגיה.
תעסוקה- בתחום הקרימינילוגיה ישנה כמובן תעסוקה בתחום הבטחוני ובנוסף ישנה תעסוקה בעמותות השונות הזקוקות לעובדים בעלי ידע בתחום. לגבי פרופילאות, התעסוקה בתחום עד כמה שידוע לי היא רק בתחום הבטחוני, אך לשם כך כדאי להתייעץ עם חברות כ"א המתמחות בתחום לשם תשוןבה מקצועי וודאית בתחום.