סיימתי לפני כשנה את התואר הראשון במדעי ההתנהגות , ולתואר שני נרשמתי בין היתר להנחיית קבוצות באונ' חיפה (אין לי נסיון בהנחייה). שאלותיי- -אני רואה שיש קורסים להנחיית קבוצות, האם יש יתרון בלעשות תואר או שאפשר להסתפק בקורס? -האם יש ביקוש ואיפה אפשר יהיה להשתלב? -האם שילוב של תואר שני בהנחיית קבוצות וקואוצ'ינג יתן לי יתרון?
תודה מראש, עדי
ש
שני יונגר
הנחיית קבוצות וקואוצ'ינג
שלום עדי,
לימודי הנחיית קבוצות מקנים לבוגריו למעשה ידע מקצועי בהובלת תהליכים בתוך קבוצה. זהו מקצוע מקסים והטובים בו הופכים מהר מאוד לשם דבר בתחומם. מנחה הקבוצה הוא אדם אשר יודע לסייע לקבוצה של אנשים לעבור תהליך כדי להשיג מטרה קבוצתית ואישי של כל החברי הקבוצה.
ישנה תעסוקה מגוונת מאוד בתחום (אך בדרך כלל לא במשרה מלאה) גם בעמותות וגם בחברות פרטיות ואף בחברות ציבוריות.
חשוב להדגיש כי מנחה הקבוצות חייב לרכוש נסיון הדרכתי רב,ועדיף בהדרכה של קבוצות עוד במהלך הלימודים וכמובן לעבור התמחות.
לגבי השילוב בקואוצ'ינג קואוצ'ינג הוא תחום שמיועד לתת לקואוצ'ר (המאמן) כלים בעזרתם הוא יכול לסייע למטופל או קבוצת מטופלים להשיג מטרות בתחומים שונים (לא בהכרח בעסקים).
התהליכים של שני תחומים אלו הם שונים מבחינת העבודה עם הקבוצה והעבודה כמאמנת. בוגרי קורסים לאימון לרוב יוצאים נשכרים כי הכלים הנלמדים פעמים רבות מסייעים גם להם להתפתחות אישית.
בשני התחומים ההשתלבות בעבודה תלוייה בעיקרא בך ומתבססת רבות על פרילנסרים.