לאילו לימודי תואר שני אפשר לפנות עם תואר ראשון של מדעי ההתנהגות? האם זה פותח דלת לתואר שני בריפוי בעיסוק או בקלינאות תקשורת?
ש
שני יונגר
לימודי מדעי ההתנהגות
שלום רעות,
מרבית בוגרי המסלול ללימודי מדעי ההתנהגות בוחרים במסלולי לימוד מתקדמים למשאבי אנוש.
תואר שני נוסף אופציונאלי הוא תואר בקרימינולוגיה.
כמו כן, ישנה אפשרות לנסות ולהתקבל ללימודי פסיכולוגיה לתואר שני.
בנוסף ניתו לעשות הסבות שונות כגון: קלינאות תקשרות לתואר ראשון, ריפוי בעיסוק לתואר ראשון, עבודה סוציאלית או הוראה.
השאלה היא לאיזה כיוון את רוצה ללכת? התואר הראשון משפיע מאוד על האפשרויות שלך בתארים מתקדמים.
האם עניתי לשאלתך?
שני
ר
רעות
כן, תודה רבה, ענית לשאלתי
תוכלי לפרט לי קצת יותר איזה תהליך קורה כשאני עושה הסבה? אני צריכה לסיים את כל הלימודים למדעי ההתנהגות כדי לעבוד הסבה או שלאחר כמה קורסים בלימודים האלו אני כבר יכולה להתחיל? (אני לא ממש מבינה את כל עניין ההסבה)
האם אני יכולה לעבור הסבה רק באותו מקום שבו אני לומדת או שאוכל לעבור את ההסבה במקום אחר? זאת אומרת, אם אין במקום גם לימודי קלינאות תקשורת/ריפוי בעיסוק לא אוכל לעבור את הסבה שבה אני מעוניינת?
תודה רבה לך. (אגב, לא קיבלתי עדכון שהגיבו לשאלתי לכן אני מגיבה רק עכשיו)
ע
ענת
אפשר לענות על השאלה?
גם אותי מעניין לדעת לגבי הנושא
ש
שירי ליברמן
תשובה
שלום רעות
ריפוי בעיסוק וקלינאות תקשורת הם מקצועות פרא-רפואיים הכוללים התמחות כבר בתואר הראשון.
אם את רוצה לעסוק באחד מן התחומים האלו ממליצה לך כבר ללמוד אותם לתואר ראשון.
אם את עדיין מתלבטת ורוצה שתהיינה פתוחות אפשרויות מגוונות , את יכולה ללמוד לתואר ראשון במדעי ההתנהגות
כבוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות תוכלי להגיש מועמדות לתארים שניים במגוון תחומים- פסיכולוגיה,טיפול באמנויות יעוץ ארגוני, לימודי משפחה, מנע"ס ועוד..