שלום אני מעוניינת להתחיל לימודי תואר ראשון של מדעי ההתנהגות אך קצת מבולבלת לגבי התעסוקה בסיום התואר, אני מאוד מעוניינת במתן עזרה ועבודה עם ילדים, להיות מאבחנת כלשהי כמו מאבחנת הקלות או בעיות קשב וריכוז או יועצת בבתי ספר או פנימיות לנוער האם זה אכן נכנס במדעי ההתנהגות או שזה מצריך לימודים אחרים? אודה לתשובה קרן.
ש
שירי ליברמן
תשובה
שלום קרן
ציינת מספר תחומים שונים הקשורים ללימודים בתחומי החינוך/ייעוץ חינוכי/פסיכולוגיה וכו' את יכולה להתחיל בלימודי חינוך או מדעי ההתנהגות תואר ראשון ולהמשיך ללימודים מתקדמים בתחום בו תרצי להתמחות, ממליצה לך לפני קבלת ההחלטה להגיע לפגישות ייעוץ במוסדות הלימוד ולקבל פרטים נוספים שיעזרו לך בהחלטתך
לימודי מדעי ההתנהגות כוללים לימודי פסיכולוגיה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה בוגרי תואר ראשון בתחום משתלבים בשוק העבודה במשרות מגוונות כגון: ניהול ומשאבי אנוש, גיוס והשמה, פיתוח הדרכה, מכוני אבחון, עמותות , משרות הקשורות לשיווק, פרסום ועוד , בוגרים רבים ממשיכים לתארים מתקדמים בתחומים כגון: יעוץ ארגוני, לימודי משפחה, פסיכולוגיה, מנע"ס , תחום התרפיה ועוד.
בהצלחה
א
אריאל
חינוך
שלום קרן, לפי תאור התחומים בהם את רוצה לעסוק נראה לי שתואר ראשון בחינוך והוראה דווקא יתאים לך יותר מתואר במדעי ההתנהגות והוא גם יפתח בפנייך יותר דלתות לתארים מתקדמים בהמשך כמו תחום האבחון שציינת שמעניין אותך (רוב המכללות להוראה המלמדות תואר זה דורשות נסיון עבודה וגם תעודת הוראה). אופציה נוספת לתואר ראשון יכולה להיות גם קידום נוער (נדמה לי שיש את זה בבית ברל) בהנחה שאת יודעת שזו האוכלוסייה שבה את מעוניינת להתמקד - זה פתרון טוב ומעמיק.