היי, אני מתעניינת מאד בכל הנושא הקשור להדרכה, החלטתי לא ללמוד חינוך/הוראה עקב התנאים של המורים. כרגע, אני מתעניינת במשאבי אנוש וראיתי שיש תואר במדעי התנהגות ומשאבי אנוש וזה נשמע לי די מעניין.אך אני לא רוצה בסים תואר ראשון של משאבי אנוש/מדעי ההתנהגות לעבוד בסופו של דבר כרכזת גיוס או דומה.אני רוצה לעבוד עם אנשים... האם בסיום תואר כזה ניתן לעבוד בהדרכה? עד שמה התואר קרוב לעיסוק בהדרכה? אילו אופציות של תעסוקה קיימות? האם עדיף ללמוד פסייכולוגיה ולא מדעי ההתנהגות?מה ההבדל בינהם? האם אני צריכה ציון פסיכומטרי לתואר כזה? אני מאד מבולבלת :)
תודה
ש
שירי ליברמן
תשובה
שלום שירלי
ציינת בדברייך -"אני רוצה לעבוד עם אנשים ", ושאת מתעניינת במשאבי אנוש. בהחלט מדעי ההתנהגות הוא תואר שמכוון לעבודה עם אנשים בכל מיני תחומים, גם בתחום ההדרכה. מדעי ההתנהגות כולל 3 תחומים עיקריים: פסיכולוגיה, סוציולוגיה, אנתרופולוגיה, בחלק מתכניות הלימוד ניתן לשלב עם התמחות/חטיבה בניהול משאבי אנוש , בוגרים רבים במדעי ההתנהגות משתלבים בשוק העבודה בתפקידי גיוס והשמה, ניהול צוותים, הדרכה, ניהול משאבי אנוש ועוד ,חלק מהבוגרים ממשיכים לתארים שניים בתחומים כגון: יעוץ ארגוני, מנע"ס , מה שיכול להוביל להשתלבות בתפקידים בכירים יותר בתחום משאבי אנוש.