שלום, אני מעוניינת ללמוד מדעי ההתנהגות לתואר ראשון אך לפי בירור שעשיתי זה נלמד בעיקר במכללות.. יש לזה סיבה? לפיכך אני קצת חוששת שהתואר הוא קצת פחות "יוקרתי" מהמבחר בשוק.. האם זה נכון? מצד שני, אני לא כל כך רוצה ללכת לאוניברסיטה וללמוד שם רק פסיכולוגיה כי זה קצת יותר כבד בשבילי.. האם יש שוני כזה גדול בין פסיכולוגיה למדעי ההתנהגות? למה זה נחשב פחות יוקרתי? מבין האוניברסיטאות, ראיתי שבבן גוריון ניתן ללמוד את זה אך לצערי אני לא מתקבלת לשם.
אני כן יכולה להתקבל למסלול מדעי חברה משולב- פרט של בר אילן- האם זה שונה ממדעי ההתנהגות? מה ההבדלים בין לימודי התחום הזה במכללות ואוניברסיטאות? האם גם בתחום הזה יש את החלק של המחקר שמבוצע באוניברסיטה?
מה צריך לקחת בחשבון כסטודנט כשעושים את הבחירה הזו?
תודה!
מ
מיטל ווארפול
תואר ראשון מדעי החברה
שלום דורון, לא קיימים הבדלים רבים בין תואר ראשון מדעי ההתנהגות לבין מסלול פרט או פסיכולוגיה, בכל המגמות מלמדים קורסי בסיס דומים עם שינוי קל בהתאמה להתמחות הסגל או המגמה. לדוגמא לימודי מדעי התנהגות כוללים קורסי פסיכולוגיה קרימינולוגיה וסוציולוגיה וכך גם במסלול פרט, לעומת זאת בלימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה רוב קורסי החובה הם מהחוג לפסיכולוגיה ויש גם קורסי בחירה מחוגים אחרים לדוגמא קרימינולוגיה או חינוך או אחר....
כדי לבחור מסלול לימודים מתאים כדאי תחילה לחשוב במה תרצי לעבוד בתום התואר ומהם אפשרויות התעסוקה בכל מגמה, ולבסוף להחליט על המסלול שיותר קרוב לליבך הן מבחינת יכולות והן מבחינת מיומנות.