שלום! אני בוגר תואר ראשון במת' שימושית ובקרוב גם שני. אני יכול להתקבל לתואר שני בייעוץ ארגוני למשל עם 2-3 קורסי השלמה (בקטנה). אני יכול גם לעשות תואר ראשון במדעי ההתנהגות למשל.
מה היתרונות של תואר ראשון לעומת שני בתחום הזה? מה כל אחד ייתן לי? לתואר שני: יש משמעות למוסד שבו אבחר לעשות? פיתוח וייעוץ ארגוני בת"א / בר אילן / המכללה למנהל / הבינתחומי? מעבר למסלול לימודים, התנאים וכו' - האם יש איזשהו שם לחיוב או שלילה של אחד המוסדות בתחום הזה? האם תואר של אוניב' עדיף מאשר של מכללה?
לגבי עבודה - האם אפשר לעבוד פשוט על-סמך התואר השני בייעוץ ארגוני (נניח עם פרקטיקום) - זה כבר ממש נלמד כמקצוע או משהו די תיאורטי? ולגבי התואר הראשון במדעי ההתנהגות? ראיתי שאפשרויות העבודה דומות אם כי לא זהות - אשמח לשמוע פרטים.
סליחה על בלבול המח ואשמח לתשובותיכם בדגש על השתלבות בעבודה והחשיבות של המוסד האקדמי.
תודה, אפי
מ
מיטל ווארפול
מדעי התנהגות או ייעוץ ארגוני
שלום אפי, קיימים הבדלים רבים בין המגמות שציינת גם במהות הקורסים וגם באפשרויות התעסוקה, תואר ראשון במדעי התנהגות משלב קורסים בפסיכולוגיה, קרימינולוגיה וסוציולוגיה וכבוגר התואר תוכל להשתלב בעבודות כגון עוזר מחקר, רכז כ"א או עובד במכון סקרים. לעומת זאת תואר שני מתמקד בהתמחות והתמקצעות בייעוץ ארגוני וכבוגר התואר תוכל להשתלב כיועץ ארגוני או מנהל כ"א במפעלים, ארגוני הייטק, חברות כ"א או אחר......
נוסף לכך, קיים הבדל בין לימודי תואר שני באוניברסיטה לעומת מכללה במסלולי הלימוד עם או ללא תזה. קיים מעמד אקדמי שונה לבוגר תואר ראשון לעומת תואר שני וגם קיימים הבדלים בשכר ובתפקידים המוצעים ניהול לעומת הדרכה ועוד.....
אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
א
אפי שחף
אוניברסיטה או מכללה
תחילה, ממש תודה על התשובה.
הייתי שמח ליותר פירוט בהבדל בין תואר באוניב' לבין מכללה במידה ובשתיהם אני מתכן לעשות תזה.
1. אני מכיר את המסלולי של פיתוח וייעוץ ארגוני בת"א / בר אילן / המכללה למנהל / הבינתחומי, האם קיימים עוד?
2. האם יש באפשרותך (או אחרים) לתת איזשהו אינפוט לגבי כל אחד ממוסדות הלימוד האלו מתוך היכרות שלכם?
3. באופן כללי האם תואר של אוניב' עדיף מאשר של מכללה? האם יש "יוקרה כלשהי" שונה בינהם? איך נחשבות המכללה למינהל והבינתחומי בהרצליה? זה משהו שישפיע עליי מבחינת סיכויי קבלה / רושם וכו' בעתיד?
תודה מראש, אפי
מ
מיטל ווארפול
פיתוח ארגוני
שלום, מטעמי נטרליות לא אוכל להמליץ על מוסד מועדף
אני ממליצה לך להגיע לייעוץ אקדמי לפחות ב2 מוסדות ולבחון מולם את תכנית הלימודים, פרקטיקה, יחס אישי ועוד.... אין הבדלים רבים בין מכללה לאוניברסיטה. בברכה מיטל ווארפול
ש
שירי ליברמן
תשובה
אפי שלום,
תואר שני בתחום של ייעוץ ארגוני מעניק לך פרופסיה. אתה מקבל כלים, מיומנויות, והכשרה המאפשרים לך לעסוק כיועץ ארגוני.
תואר ראשון במדעי ההתנהגות הינו תואר רב תחומי המעניק ללומדים בו תשתית תיאורטית מעמיקה במדעי ההתנהגות ומיועד לפרוש בפניך כלים – תיאורטיים ויישומיים – להבנת החברה על מגוון תהליכיה ומבניה, להובלת שינויים ועוד. למי שמתחיל את דרכו האקדמית מומלץ ללמוד תואר ראשון במדעי ההתנהגות , אך מאחר ואתה בעל שני תארים, תואר שני מקצועי וממוקד יתרום לך יותר.
כמנהלת הפורום לא אוכל להמליץ על מוסד לימודים מסוים.
אני ממליצה לך לבדוק את התכניות השונות ולראות איזו מהן עונה בצורה הטובה על הצרכים והרצונות שלך תוך שימת דגש על דברים חשובים כגון: וותק התכנית, מוניטין, מבנה תכנית הלימודים (לימודי ערב/ יום), פרקטיקום בתכנית אם יש, הסגל האקדמי ועוד.
ישנן תכניות רבות ומגוונות בתחום של ייעוץ ארגוני. חלק מהתכניות תיאורטיות יותר וחלקן יישומיות יותר.
אם חשוב לך לקבל גם פרקטיקה בנוסף לתיאוריות, תבחר בתכנית לימודים המשלבת פרקטיקום ורצוי בהיקף רחב.
לא ניתן להבטיח כי הפרקטיקום בלבד יפתח בפניך דלתות ואפשרויות בשוק העבודה ללא ניסיון מקצועי נוסף, כי אלו דרישות השוק (מומלץ להסתכל במודעות דרושים), אך זה בהחלט יתרום לך רבות ברמה האישית והמקצועית ויחשוף אותך לארגונים שונים, לתהליכי עבודה, לרכישת השפה המקצועית, ולהצעות עבודה שעתידות להגיע בעקבות זה.
א
אפי שחף
תודה רבה! לגבי המוניטין..
תודה רבה על התשובה המפורטת.
בין אם את (ואם לא כי את לא יכולה כמנהלת פורום) ובין אם אחרים - אשמח שלמוע לגבי המוניטין של התכניות לייעוץ ארגוני בת"א, בר אילן, בינתחומי והמכללה למנהל.