שלום, אני מעוניינת להתחיל ללמוד השנה קרימינולוגיה ויש לי כמה שאלות לגבי זה, אשמח אם תוכלו לעזור לי: 1. הבנתי שיש את התואר מבחינת אוניברסיטאות רק בבר אילן וכל שאר המקומות זה מכללות, האם זה משנה אם אלמד במכללה מבחינת מציאת עבודה אחר כך? 2. כעיקרון מה שמעניין אותי זה התחום הטיפולי בדגש על שיקום עבריינים וכו' רציתי לדעת אם זה הגיוני ללמוד תואר ראשון בקרימינלוגיה ואז ללמוד משהו טיפולי? או האם יש דרך אחרת? כי בסהכ התואר מעוד מעניין אותי.. 3. האם אפשר למצוא עבודה בתחום גם אחרי תואר ראשון בלבד? ממש תודה!
מ
מיטל ווארפול
תואר ראשון קרימינולוגיה
שלום לילך, 1.תוכניות הלימודים במוסדות מוכרים ע"י המל"ג אינן שונות בהרבה ולכן לא תיהיה לך בעיה בכניסה לעבודה אם תהיא בוגרת מכללה או אוניברסיטה. יחד עם זאת חשוב לצבור נסיון עבודה בתחום וגם לשמור על ממוצע גבוהה.....לדאוג להמלצות אקדמיות וכו'.....
2.כדי לעבוד בשיקום עבריינים עלייך ללמוד תואר ראשון קרימינולוגיה ולהמשיך ללימודי תואר שני או לימודי תעודה בתחום הטיפולי. או ללמוד תואר ראשון עבודה סוציאלית. 3. כבוגרת תואר ראשון בקרימינולוגיה תוכלי להשתלב במשטרה, בשרות בתי הסוהר, במערכות שיקומיות שונות, במוסדות גמילה, במערכת בתי המשפט, במערכות חינוך ורווחה ועוד.....