אני כול כך מבולבלת מכול המקצועות והשמות...האם אפשר להסביר לי מה ההבדל בין תואר לעו"ס לבין תואר במדעי ההתנהגות\חברה? מה זה סוציולוגיה?! אני יודעת שאני רוצה לעבוד בפנימיות וכפרי נוער,יתומים וכו'....להיות מין אמא של כולם. איזה תואר יפתח לי דלת לזה?!?
מ
מיטל ווארפול
הבדלים בבחירת לימודים -מדעי החברה
שלום בת אל,
אני אתחיל מהסוף, אם מעניין אותך לעבוד כמטפלת בפנימיות וכפרי נוער לימודי עבודה סוציאלית יתאימו לך מאוד. מדעי ההתנהגות ומדעי החברה הם תארים כלליים יותר ומשלבים מגוון של תחומים כמו פסיכולוגיה סוציולוגיה קרימינולגיה פילוסופיה ועוד.... כך שבתום התואר תוכלי לעבוד כחונכת או רכזת בפנימיות או כפרי נוער בתי יתומים עמותות ועוד.......
נוסף לכך, עלייך לשאול עצמך מה מענין אותך להיות סייעת חונכת או רכזת כבוגרת תואר ראשון או מטפלת?
סוציולוגיה- דיסצפלינה החוקרת את ההתנהגות האנושית דרך בחינת ההקשר החברתי.
אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
ב
בת-אל
תודה רבה ושוב שאלה!
תודה שהחזרת לי תגובה. אני אגיד לך,עודני עוד צעירה מכדי לדעת מה יותר מעניין אותי להיות סייעת חונכת\רכזת פנימיות או מטפלת...אני רק יודעת שכול התחום הזה וכול תפקיד שבו מעניין אותי ואני רוצה בווו.. כשנתת כול מיני דוגמאות מה אוכל להתמקצע בתואר מדעי החברה חשקתי גם בתפקידים האלו.מה שואמר שהייתי רוצה תואר שייתן לי את האפשרות להכול(לכן אשמח לדעת מה יתן לי יותר אפשריות). האם עבודה סוציאלית מאפשרת לי להיות גם מה שאפשר להיות בתואר מדעי החברה?!
תודה רבההה!!
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום בת- אל,
כבוגרת תואר ראשון בעבודה סוציאלית תוכלי לעסוק במגוון תפקידים, עם דגש על טיפול ריכוז הדרכה וייעוץ. עבודה סוציאלית, היא מגמה בתוך החוג למדעי החברה. ולכן כוללת מגוון רחב של תפקידים..... אני ממליצה לך לקרוא קצת ולהרחיב את הידע בהתאמה לשאלותייך, באתרי המכללות והאוניברסיטאות.