שלום , אני עובדת סוציאלית, סיימתי את לימודי לפני כשנה אך מאז טרם התחלתי לעסוק בתחום. כיום אני עובדת בתחום שמאוד מעניין אותי אך שעות אחר הצהריים פנויות אצלי ואני מאוד מעוניינת להנחות קבוצות-תחום שבמהלך התואר הכי התחברתי אליו. הייתי מאוד רוצה להתפתח בתחום ולהיות מנחת קבוצות (לא משנה לי באיז מסגרת) , ולעסוק בהדרכה בכלל. שאלתי אליכם היא: האם ישנם מסגרות אשר אפשר להשתלב בהם כמנחת קבוצה בשעות אחה"צ- ערב? אם כן, 1- באילו מגרות מדובר? 2- האם קשה להתקבל לעבודה שכזאת? האם הם מחפשים דווקא מנחים עם המון נסיון? 3- האם נסיון בהנחיית קבצות יהווה בעבורי נסיון ויכולת לעסוק גם בהדרכה? או שאין קשר בין השנים. ובכלל, אייך עלי לשווק את עצמי אם ברצוני לעסוק בהדרכה- איפה עלי לחפש עבודה? תודה.
מ
מיטל ווארפול
הנחיית קבוצות
שלום אלונה,
רוב מסגרות העבודה כמנחי קבוצות דורשים כתנאי קבלה לעבודה נסיון כמנחת קבוצות וגם לימודי תעודה בתחום.
יחד עם זאת קיימות מסגרות חינוך לא פורמליות המסתפקות בלימודי תואר ראשון עבודה סוציאלית לימודים הכוללים קורסים בהנחייה וומיומנויות ראיון.
כמומחית בהנחיית קבוצות בהתחלה תנחי בקו, כלומר עם מנחה נוסף ולא לבד ותקבלי הדרכה בתחום. האם למדת קורסים בהנחיית קבוצות אם כן לפני כמה שנים? אני ממליצה לך לפנות לאגודה לקידום העבודה הסוציאלית בישראל ולהתעניין בנוגע לדרישות קבלה למנחי קבוצות כעובדת סוציאלית. נוסף לכך, תוכלי להקליד בכל דפדפן "דרושים להנחיית קבוצות" ויעלו קישורים רבים...... לא אוכל להמליץ על אתר מועדף מטעמים נטראליים.